Társadalmi egyeztetés kezdődik a Petőfi híd és a Boráros tér felújításáról

Társadalmi egyeztetés indul szerdán a Petőfi híd, a Boráros tér és környezete felújításáról – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Forrás: MTI2020. 04. 22. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a bkk.hu/fejleszteseink/tarsadalmi-egyeztetes-petofi-hid-tersege/ oldalon várják a lakosság véleményét április 22. és május 12. között.

Az érintettek fejlesztési ötleteit, illetve a jelenlegi állapottal kapcsolatos észrevételeit a BKK feldolgozza a felújításra vonatkozó tanulmányterv végleges kidolgozásakor.

Ez a tanulmányterv lesz az alapja a későbbiekben elkészülő kiviteli terveknek – tették hozzá.

A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredménye a BKK oldalán elérhető lesz, a tanulmányterv pedig várhatóan ez év őszén jelenik majd meg.

A fejlesztésről azt írták, annak részeként nemcsak a híd, hanem a hozzá kapcsolódó budai és pesti csomópontok környezete is megújulhat, és a térségben tervezett egyéb fejlesztéseket – például a Közraktár utca forgalomcsillapítását vagy a H6-os és a H7-es HÉV fejlesztését – is elvégezhetik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.