Új húszforintos – (abszurd)

Beindult a szokásos tiltakozási őrület.

Kruppa Géza
2020. 04. 08. 12:39
MATOLCSY György
A jegybank elnöke versenyképességi fordulatot sürget az MNB 330 pontja alapján Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzék idegeit felborzolta a koronavírus elleni harcban jeleskedők tiszteletére kibocsátandó új húszforintos érméről szóló hír. A Matolcsy György által kedden bejelentett döntés mögött a mindig éber ballibek politikai sandaságot sejtenek. Beindult a szokásos tiltakozási őrület.

A DK közleményben fejezte ki nemtetszését a kormány önkényeskedő akciója ellen. Követeli, hogy a járvány hősei előtti főhajtásként ne húsz, hanem százforintos érmét verjen az MNB. Dobrev Klára sem tétlenkedett. Húsvétra készülve, a hagyományok ápolásaként a Szent László Kórház kertjében, a lábadozó betegeknek spontán kedveskedve, öt darab, DK- matricás arcmaszkba csomagolt húszforintos érmét rejtett el, amelyen saját képmása látható.

Az MSZP álláspontja szerint a társadalom többsége elutasítja a pénzverést. „Ahol ma a pénzt verik, ott előtörhet az idegengyűlölet. Holnap az alantas indulatok talán már a határkerítésen fennakadó kisgyermekes migráns asszonyok ellen fordulhatnak és őket bántalmazzák majd.” Egyébként a szocialisták azt is követelik, hogy a járvány hőseinek tisztelete ne csupán az egészségügyben dolgozókra, hanem a balett-táncosokra és a kőfaragókra is terjedjen ki, fizetésüket azonnal emeljék a háromszorosra.

A magát eszmei nihilbe süppesztő Jobbik szerint a pénzkibocsátás valójában a Fidesz előkészülete egy magát megpuccsoló hatalomátmentésre. „Akasszátok fel a királyokat!”- szólította fel híveit a parlamentben a politikai alakulat legvehemensebb szónoka. Majd a számára felkínált kényszerzubbonyt teátrális mozdulattal az elnöki pulpitushoz vágva, elhagyta a termet.

A Momentum Brüsszelbe delegált, a hazaszeretettől túlfűtött honleányai, külföldi kapcsolataikat mozgósítva próbálták a nemzetközi közvéleményt az ország ellen hangolni. Állításuk szerint nem is húszforintost, hanem pengőt nyomat ki az MNB, mert a cinikus Orbán a Horthy-rendszer visszaállításán mesterkedik. A restaurációs kísérlet híre eljutott a New York Times-hoz is, ahol vezércikként meg is jelent. (Megelőzve a vírus tízezer amerikai halottjáról szóló ismertetőt.)

Itt tartunk most. Miközben Magyarországon a fertőzöttek száma 895 az Egyesült Állomokban pedig az elhunytak(!) száma 12 911 fő...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.