A Fidesz-KDNP frakcióvezetője levelet írt Karácsony Gergelynek

Láng Zsolt arra szólította fel a főpolgármestert, hogy tartsa és tartattassa be a szabályokat.

Forrás: Facebook2020. 05. 12. 16:08
null
A főpolgármester nem csak a rendelőkre költené a pénzt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arra szólította fel a főpolgármestert, hogy tartsa és tartattassa be az egyeztetésre vonatkozó szabályokat, ugyanis Karácsony már nem egyszer elmulasztotta azt. A levélből kiderült: már többször megesett, hogy mire kézbesítették az előterjesztést, azzal egyidejűleg sor került a döntés meghozatalára is.

Az alábbi levelet írta Karácsony Gergelynek:

Tisztelt Főpolgármester Úr!

2020. május 8-án, pénteken 17 óra 27 perkor kézbesítette számomra a „Javaslat SARS-COV2 vírusfertőzöttség előszűrésével összefüggő döntések meghozatalára” című előterjesztést és ezzel egyidejűleg szintén május 8-ai dátummal a 443/2020-as számú határozatot, amely már a döntést is tartalmazta az előterjesztéseben megfogalmazott határozati javaslat alapján.

Sajnálatos módon nem először tapasztalom, hogy egy korábban Ön által lefektetett szabályt saját maga vesz semmibe. Nem ez az első alkalom ugyanis, amikor a kézbesített előterjesztéssel egyidejűleg sor kerül a döntés meghozatalára is, amiről így csak utólag értesülünk. Csakhogy az Ön által kiadott „6/2020. (III.13.) főpolgármesteri utasítás 3. § b) pontja szerint a közgyűlési hatáskörbe tartozó előterjesztést véleményezésre meg kell küldeni a képviselőcsoportok vezetőinek, amely egyeztetést a főpolgármester, vagy megbízottja folytatja le”. A „Javaslat SARS-COV2 vírusfertőzöttség előszűrésével összefüggő döntések meghozatalára” című előterjesztés kapcsán semmilyen formában – sem elektronikus levél formájában sem telefonon – nem egyeztettek sem velem, sem bizottsági elnök frakciótársaimmal, az előterjesztést pedig a határozattal együtt kaptuk meg, így annak tartalmával is csak utólag szembesülhettünk.

Jóindulatúan akár még azt is feltételezhetném, hogy csupán figyelmetlenségből adódott mindez, de mivel az Üzemeltetési Főosztályvezető által az előterjesztés sürgősségével összefüggésben Önnek írt levél is tartalmazza a főpolgármesteri utasítás említett passzusát, így sajnos már nehezen hihető mindez.

Újfent arról tett tanúbizonyságot, hogy nem veszi komolyan a saját maga által korábban leírtakat. Érthetetlen és elfogadhatatlan számomra az, ahogy a veszélyhelyzet idejére biztosított különleges felhatalmazásával olykor saját magának ellentmondva visszaél, miközben a kormányt bírálja a vélt sérelmeiért, ugyanakkor elvárja a folyamatos tájékoztatást és együttműködést a Budapestet érintő ügyekben.

Arra kérem ezért, hogy egyrészt tartsa be és tartattassa be saját főpolgármesteri utasításának az egyeztetésre vonatkozó szabályait. Amennyiben nem történik egyeztetés előzetesen Ön vagy a megbízottja útján, kérem ne hivatkozzanak rá és ne keltsék ennek a látszatát semmilyen módon. Ne szerepeljen egyik előterjesztésben és levélben sem olyan állítás, amely nem felel meg a valóságnak. Kénytelen leszek a jövőben ezeket az állításokat cáfolni.

Végezetül még egy hiányosságra felhívnám a figyelmét az előterjesztéssel kapcsolatban. Egyik dokumentumból sem derül ki az, hogy a kerületeknek térítésmentesen biztosítják-e a szóban forgó szolgáltatást, továbbá az sem, hogy mi a vizsgálatok lezárásának pontos határideje. Véleményem szerint ezek pontosítására is szükség lenne a kerületek döntésének meghozatala előtt.

Üdvözlettel:

dr. Láng Zsolt

FIDESZ- KDNP képviselőcsoport vezetője

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.