A magyar miniszterelnököt mindig jó mocskolni

Újabb jópofa humor a ZDF-től.

2020. 05. 03. 8:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Falat rengető humorral állt elő a német közszolgálati csatorna, a ZDF, mely a Heute Show című műsorában Hannibal Lecterként, az Anthony Hopkins által megformált szadista, emberevő szupergonoszként ábrázolták Orbán Viktort. Hogy miért, milyen kontextusban, az teljesen lényegtelen.

Aki csak egy kicsit, akár csak nagyon felületesen is követi a német sajtót, rendre tapasztalja, hogy hihetetlen mennyiségben, elképesztő ellenszenvvel kísérve foglalkoznak a magyar kormányfővel, és akkor még nem is szóltunk arról, hogy a cikkek tartalma nem csak rosszindulatú, hanem hazug is. Egy karneválon néhány éve a demokráciát rágó féregként ábrázolták.

Érdekes az időzítés. Amikor 30 évvel ezelőtt összeült a szocializmust követő első szabadon választott magyar Országgyűlés, még mi voltunk a hősök, a példaképek a német sajtóban. És ekkor kezdődött minden. Egyre több cikk jelent meg az Antall-kormányról, melyek az SZDSZ hangján szólaltak meg, s ezen írások éle később mindig elveszett, mikor épp baloldali kormány volt hatalmon.

Gyurcsány se volt sem féreg, sem Hannibal Lecter, de még csak kígyó sem a ZDF-nél és társainál.

És bár Orbánnal sosem bánt kesztyűs kézzel a nyugati-, és a német média, az igazi mocskolódás olyan öt éve kezdődött el.

Mi is volt akkor? Ja igen, a migrációs válság. Orbán azóta lett patás ördög Németországban.

Ahogy az öreg Karamazov saját léhaságát a feleségén verte le Dosztojevszkij regényében, úgy igyekeznek minél negatívabb képet festeni Magyarország miniszterelnökéről, a saját alig-alig beismert rossz döntéseik miatt.

De persze „megértjük”. Sokkal egyszerűbb Orbánt mocskolni.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.