Gyurcsány pártja újra a külhoni magyarok ellen uszít

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat.

Bákonyi Ádám 
2020. 05. 20. 16:48
null
Gyurcsány Ferenc Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat – közölte a párt szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján. Barkóczi Balázs hangoztatta: a kabinet a magyar munkahelyek megmentése és a kirúgott magyar dolgozók megsegítése helyett mintegy 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre, ezt a pénzt ráadásul olyan országokba küldik, amelyek kormányai – a magyarral ellentétben – „teszik a dolgukat, és segítik az embereket”. – Orbán Viktor a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat – fogalmazott a Gyurcsány-párt szóvivője, aki szerint ebből a pénzből 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forint támogatást kaphatna.

Fotó: Kurucz Árpád

Mint lapunk is beszámolt róla: nem ez az első alkalom, hogy az ellenzék a járvány, veszélyhelyzet idején a külhoni magyarok ellen uszít. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője nemrég az Országgyűlésben azért bírálta a kormányt, mert több ezer maszkot adott a határon túli magyar közösségeknek. „Ahányszor a miniszterelnök parádézik a sajtó előtt a kórházakban, a fele esetben nincsen a fogadó orvosokon maszk vagy az a sebészi maszk van, amiről az orvosok nagy része azt mondja, hogy nem sokat ér” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester párttárselnök-társa, úgy folytatva: viszont azt hallják, hogy Kolozs megyében 21 ezer maszkot, Maros megyében pedig 60 ezret kaptak, valamint Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban és Macedóniában is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.