Nagy az igény a nyári táborokra ebben az évben is

A 27 ezer válaszadó 72 százaléka amellett foglalt állást a család és ifjúságügyért felelős államtitkár által indított internetes szavazáson, hogy védőintézkedések mellett, de tartsanak idén is gyerektáborokat. Novák Katalin a Magyar Nemzetnek elmondta, egyeztetnek az érintettekkel, mielőtt meghoznák a döntést a kérdésben.

Csekő Imre
2020. 05. 11. 16:12
null
Idén csaknem háromezren jelentkeztek a túrákra Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szülői igényekre, és a járványügyi szempontokra együttesen kell most tekintettel lennünk. Egyébként sem könnyű feladat a gyerekek nyári szünetét tartalommal megtölteni, de most a szokásosnál is komolyabb segítségre lehet szüksége a családoknak – nyilatkozta Magyar Nemzetnek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumnak család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, akinek a pénteken Facebookon indított szavazásából kiderült, az emberek döntő többsége azt szeretné, ha megfelelő védőintézkedések mellett idén is megtartanák a nyári táborokat. Kedd délutánig több mint 27 ezer ember nyilvánított véleményt, és a szavazók 72 százaléka amellett foglalt állást, hogy idén is legyenek táborozási lehetőségek.

– Nem számítottam arra, hogy ilyen óriási számban mondanak majd véleményt az emberek. Ez is jelzi, hogy milyen sokakat foglalkoztat most ez a kérdés. A szavazatok mellett több, mint ezer hozzászólás is érkezett, és minden véleményt elolvasunk majd – mondta az államtitkár, és köszönetet mondott mindenkinek, aki megosztotta a gondolatait a kérdés kapcsán.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy elsöprő többségben arra voksoltak a válaszadók, hogy valamilyen formában nyújtsanak segítséget abban, hogy a gyermekeknek a 11 hetes nyári szünetét meg tudják szervezni a családok. – Most kevésbé lehet a nagyszülőkre támaszkodni, mint máskor, és sok szülőnek a szabadságát is ki kellett vennie – emlékeztetett a nehézségekre az politikus, aki szerint látszik a véleményekből, hogy sokan féltik a gyerekeket, és tartanak a járványtól, ezért is egészen biztos, hogy nem lehet úgy megszervezni a táborokat, mint a többi évben.

– Egyeztetünk az érintettekkel, azokkal a szervezetekkel és helyszínekkel amelyek részt szoktak venni a táborok szervezésében. Bízom benne, hogy olyan megoldás születik majd, ami sokak számára segítséget jelenthet – mondta Novák Katalin, és hozzátette: – Igyekszünk kellő időben értesíteni az embereket a döntéseinkről. Most azt várjuk, milyen tapasztalatai lesznek korlátozások vidéki enyhítésének. Ezek az információk is segítenek majd a döntésben. Néhány héten belül szeretnénk a gyermekek nyári táboroztatásról is állást foglalni.

Az államtitkár arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy tavaly több, mint 25 ezer gyerek vett részt ottalvós, 60 ezer pedig napközis Erzsébet-táborban. Novák Katalin elmondta, a mostani információk alapján inkább a napközis táborok lehetősége tűnik inkább reális lehetőségnek idén nyáron.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.