A szakszerű alapokon nyugvó, megfelelő táplálkozás csökkenti az étrenddel összefüggő betegségek kockázatát és kialakulását, ideértve az elhízást, a cukorbetegséget, a szív-érrendszeri betegségeket, és ezzel mérsékelni lehetne az egészségügyi ellátás költségeit is – hívta fel a figyelmet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A Dietetikusok hete alkalmából hangsúlyozták, mára már bizonyított, hogy a táplálkozási tanácsadás szorosabb beillesztése az alapellátásba számos gazdasági és közegészségügyi előnnyel járhatna. Nemzetközi kutatások igazolják, hogy minden egyes táplálkozási tanácsra költött euró 14-63 euró megtakarítást jelent a társadalom számára, nem beszélve az egyén egészségéről, életminőségéről és jó közérzetéről.
Leesett a hó, aztán újabb fordulatot tartogat az időjárás + videó
Széllökések miatt is kiadták a figyelmeztetést.