Kilenc fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy 39 éves beteg

Az aktív fertőzöttek 38, az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 06. 25. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 4123 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 39 éves krónikus beteg, ezzel 577 főre emelkedett az elhunytak száma, 2640-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 906 fő. Az aktív fertőzöttek 38, az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő. A 65 év felettiek délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.