Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A vajdasági magyarság számíthat az anyaország támogatására

Szerbia is észrevette, hogy Magyarországra mindig számíthat – közölte Kövér László.

Forrás: MTI2020. 06. 11. 15:32
POTÁPI Árpád János; KÖVÉR László; PÁSZTOR István
Kövér László beszél a Közép-európaiságról a XXI. században címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetésen Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként az utóbbi tíz évben, úgy az elkövetkező időszakban is számíthat a vajdasági magyarság az anyaország támogatására – hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Szabadkán.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány iskolafelújításokkal, gazdasági programmal, politikai-diplomáciai segítséggel is igyekezett megkönnyíteni számukra a szülőföldön történő boldogulást.

Kiemelte: a június 21-i szerbiai választás sorsdöntő a vajdasági magyarság számára, ahogyan a korábbi választások is azok voltak.

Történelmi pillanatban élünk

Történelminek nevezte a jelent, a jelen pillanatot Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Szabadkán a Közép-európaiság a 21. században című kerekasztal-beszélgetésen, főként – tette hozzá – ha a Szerbiával fenntartott viszonyt vizsgáljuk.

Mint mondta: a szomszédos országok közül a 20. században Szerbiával volt az egyik legnehezebb kapcsolata Magyarországnak, az utóbbi években azonban éppen Belgráddal alakult a legjobban a viszony. Szerbia is észrevette, hogy Magyarországra mindig számíthat – közölte.

Kövér László kiemelte: a közép-európaisághoz elengedhetetlenül szükséges a nemzeti önazonosság. Mint mondta: az európai uniós tagság lehetőséget és veszélyt is hordoz magával, az Európai Unió válsága ugyanis bár veszélyes, de esélyt teremt arra, hogy Magyarország is elmondhassa gondolatait, és esetleg a nyugat-európai elit is meghallgassa azt.

Fotók: MTI/Rosta Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.