Fürdőstop Gödön a momentumos polgármester miatt

Balogh Csaba momentumos polgármester „elfelejtett” intézkedni a gödi termálfürdő transzformátorházának cseréjéről, a trafó lerobbant, a fürdő bezárt. A balliberális politikus saját szövetségeseivel is harcban áll, közben a város napról napra egyre lepusztultabb.

2020. 06. 19. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárták az évtizedek óta működő, közkedvelt termálfürdőt Gödön, a helyi ellenzék szerint Balogh Csaba momentumos polgármester tétovázása miatt. Balogh Csaba ugyanis döntésképtelennek bizonyult a termálfürdő transzformátorházának elodázhatatlan cseréje ügyében. Ez legalábbis meglepő, ismerve a momentumos városvezető pandémia alatt gyakorolt, az önkormányzati testület többségének akaratával szembemenő, egyszemélyi döntéseit ismerve. A momentumos városvezető vitatott döntéseiről itt és itt és itt olvashat.

Göd Város Önkormányzata a 2019-es önkormányzati választások előtt, tavaly július 24-én döntött arról, hogy a gödi termálfürdő trafóházát le kell cserélni, mert a korszerűtlen berendezés annyira elavult, hogy javítása már nem lehetséges, és üzemeltetése veszélyezteti a strand biztonságát. Az októberi választás után Balogh Csaba momentumos polgármester lett Göd új polgármestere, akinek ismernie kell az önkormányzat korábbi döntését, ám a jelek szerint nem tett meg mindent a strand biztonságos üzemeltetéséért. Sőt!

Idén február 5-én az Elmű a 765/2020. iktatószámú levelében felszólította az önkormányzatot az azonnali felújításra, hiszen a hibás trafó az egész környéket veszélyezteti. Kilátásba helyezték a termálfürdő lekötését a hálózatról. Balogh Csaba a felújítást nem hagyta jóvá, arra hivatkozva, hogy nem volt a városnak elfogadott költségvetése, miközben közel kétmilliárd forint volt a város számláján, ennyit örökölt a fideszes városvezetéstől. A képviselő-testület azonban március 3-án elfogadta a 2020. évi költségvetést, abban a trafóházcserére külön sort különített el 30 millió forintos keretösszeggel, ám négy hónapja nem történt semmi.

A transzformátorház időközben újra megadta magát. és az Elmű április 7-én kiadott, az április 6-i helyszíni műszaki felülvizsgálat jegyzőkönyvbe foglalt felszólításában leírta, hogy a transzformátorház nem javítható, elavult és javasolják a cserét.

A városvezető ellenzéke nehezményezi, hogy hiába van elfogadott költségvetése a városnak, új beruházási osztályvezetőt bíztak meg, annak ellenére, hogy Balogh egyszemélyi döntéssel Gödre szerződtette a néhai Welsz Tamáshoz kapcsolódott Sólyom Airways Hungary-féle Lucsik Jánost és körét – a termálfürdőt be kellett zárni.

A transzformátorház a veszélyhelyzet utáni újranyitást követően adta meg magát végleg. A választópolgárok körében oly közkedvelt gödi termálfürdő bezárta kapuit. Mindezt főszezonban, veszélybe sodorva 14 gödi család megélhetését. Információnk szerint egy ilyen méretű és frekventált helyen lévő strand havi bevétele 25-30 millió forint, ami az önkormányzat kasszájából most hiányozni fog.

A belső ellenzék szerint a probléma túlmutat a termálfürdő bezárásán. Szerintük Balogh Csabát nem igazán érdekli Göd, nem igazán érdekli a gödi emberek sorsa. Jelzésértékű lehet, hogy gödi Facebook-csoportokban sorra jelennek meg írások leszakadt hintákról, elhanyagolt játszóterekről, burjánzó parlagfűről, hónapok óta az utca közepén tátongó kátyúkról vagy leszakadóban lévő hidakról. Amennyiben a bejegyzések tartalma megfelel a valóságnak, valóban felmerül a kérdés, van-e felelős vezetése a nem is oly rég még szebb napokat látott Duna menti településnek.

A tavalyi önkormányzati választásokon még őt támogató, jelenleg a képviselő-testületben kétharmados többségben lévő Balogh-ellenzék szerint a városvezető kicsit több mint féléves polgármestersége alatt lenullázta Gödöt. Egyes vélemények szerint autokrata vezetési stílusa miatt Göd elvesztette a Samsung, az ipari park által befizettet iparűzési adó feletti ellenőrzést, ráadásul Balogh lebénította az önkormányzatot, elvesztette szövetségeseit

Korábban írtunk arról, hogy Balogh kinevezése pártközi megegyezés része volt, hiszen a momentumos ifjú politikus öt hónapja a DK, az LMP, a Jobbik, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával lett a város vezetője.

Pártfeljelentés az alkalmatlan Balogh miatt

Fülöp Zoltán (LMP) alpolgármester, Lőrincz László (DK) alpolgármester, valamint két képviselő, Szilágyi László (DK) és Hives Gábor (Jobbik) ebben a levélben jelentette fel az öt hónappal ezelőtt még összellenzékileg támogatott Balogh Csabát, Göd város polgármesterét. A feljelentést az elvileg szövetséges pártvezéreknek címezték, így Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba (DK), Schmuck Erzsébet és Kendernay János (LMP), Szabó Tímea és Karácsony Gergely (Párbeszéd), Fekete-Győr András és Donáth Anna (Momentum), Jakab Péter és Gyöngyösi Márton (Jobbik), valamint Márki-Zay Péter és Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom) is megkapta.

A fellázadt gödi ellenzékiek Baloghot emberileg és szakmailag is alkalmatlannak tartják a polgármesteri poszt betöltésére, autoriter vezetési modellje nem demokratikus, az elmúlt időszakban az őt támogató pártok és saját frakciótársai ellen fordult. „Hatalmával rendszeresen visszaél, önkormányzati képviselőtársait rendszeresen semmibe veszi.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.