Gyurcsányék saját híveiknél is kihúzzák a gyufát

Slágerterméknek ígérkezik a Dobrev Klárá-s gyufásdoboz.

Kruppa Géza
2020. 06. 19. 11:00
null
Forrás: DK-webshop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kilátástalannak látom a helyzetet” – jelentette ki a minap Dobrev Klára, miután áttanulmányozta a kormány 2021-es költségvetési tervét.

Csak bizakodni lehet, hogy a DK-s politikusnak az ország közeljövőjéről alkotott lesújtó véleménye ellenére is sikeres lesz a párt webshopjában a Special Feri Edition márkanéven piacra dobott divatkollekció.

A DK internetes boltja kínálatában a márkás hátizsákok, pulóverek között a háztartási kellékek sorában igazi slágerterméknek ígérkezik a Dobrev Klárá-s gyufásdoboz. A skatulya címkéjén az ország kilátástalan helyzetében is mosolyogni képes politikus asszony tekint reánk. Az immár reklámarcként is sikeres vevőcsalogató Gyurcsányné gyújtósa üzenetet hordoz. Minden, a dobozból kipattintott gyufaszál sercenése egyben dacos kiáltás: a kormányt el kell zavarni! A gyufa lángja – a DK vezérkarának reményei szerint – fényt gyújt majd a kétharmados „fideszes birkák” fejében, és végre megvilágosodva, a liberalizmus diadalát hirdetve majd ők is az Európai Egyesült Államok eszméjét éltetik.

Fotó: DK-webshop

Egy bizonyos Ann Coulter nevű, sokat támadott amerikai írónő állítja: „A liberalizmus egy mentális betegség.” Több, különböző, szintén amerikai – még a zavargások előtt készült – felmérés is e vélekedést támasztja alá.

Megállapítják, hogy minél balosabb valaki, annál nagyobb az esély rá, hogy voltak már enyhébb-erősebb személyiségzavarai. Például egyik felmérés szerint a szélsőbalosok 42 százalékánál diagnosztizáltak már valamilyen mentális rendellenességet, hozzávetően kétszer több esetben, mint a konzervatív értékrendet vallók körében. A balliberálisokat alighanem a mind inkább kusza, gyakran az erkölcsi felelősséget nélkülöző ideológia zavarhatja meg, ettől könnyebben frusztrálódnak. Velük szemben a konzervatívoknak a stabilabb világnézeti alapok jelentenek biztosabb fogódzót.

A gyufabizniszbe berobbant Dobrev Klára esetében a mentális zavar kockázatát növelheti a gyűlölet, amellyel átitatva okádja a kénköves tüzet a többség által háromszor is megválasztott Orbánra. Ez a mindent elborító negatív érzés vészesen rontja a józan ítélőképességet. (Miközben például Balzac szerint: „Aki szeret, az sohasem téved.”)

Klára asszony elvakult rosszindulatának tudható be egyik legutóbbi vádja is, hogy az ország nemzetközileg egyre inkább elszigetelődik. Éppen most, amikor végre örömteli kapcsolatokat ápolunk például Szlovákiával, Szerbiával vagy történetesen Kínával.

Felmerül a kérdés, hogy egy valaha feltehetően jóravaló teremtés miért válik ellenségessé, ha a saját hazájáról van szó?

E talányra a lehetséges válasz: a rossz lelkiismeret és a tudat alatti páni félelem. Klára valószínűleg azért retteg oly nagyon, mert a fennálló kurzus által fenyegetve érzi a Rákosi rémuralma idején a zsidó nagykereskedőtől elkobzott luxusvillás jólétét. Holott inkább attól félhetne, hogy a DK által bekebelezett pártok egyik-másikánál és a ma még lelkes szavazóiknál valamikor leesik a tantusz. És ráébrednek: a Gyurcsány–Dobrev páros lényegében egyfajta élő pajzsként, csupán az óriás vagyonuk megóvására használja fel őket.

Amint ez kiderül, Gyurcsányéknál vírus nélkül is jöhet egy vészkorszak, mert a saját híveiknél kihúzzák a gyufát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.