Nagy Imre újratemetésére emlékeznek és a veszélyhelyzetről szavaznak

Az Országgyűlés ma tizenkét előterjesztésről szavaz, köztük a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatról.

Forrás: MTI2020. 06. 16. 8:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülés délelőtt 10 órakor Nagy Imre és mártírtársai újratemetésére történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A parlament ezután vonhatja vissza a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és hívhatja fel a kabinetet a veszélyhelyzet megszüntetésére.

Szintén a járvánnyal összefüggésben várható döntés az egészségügyi készenlét intézkedéseiről, valamint az idei költségvetés módosításáról.

A képviselők szavaznak még az örökbefogadások könnyítéséről, a különleges gazdasági övezetről, és elfogadhatják a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójára emlékező, A nemzeti önazonosság védelméről címet viselő politikai nyilatkozatot is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.