időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Orvosi segítség a kárpátaljai magyaroknak

Borsodi Attila
2020.06.18. 06:29
Orvosi segítség a kárpátaljai magyaroknak

Jelképes összegért orvosi távkonzultáción vehetnek részt Ukrajnában élő honfitársaink.

Online orvosi konzultációval segít a kárpátaljai magyaroknak az Ökumenikus Segélyszervezet és a Doktor24 – tudatta a Magyar Nemzetnek megküldött közleményé­ben a segélyszervezet. Kiemelték: bár Magyarországon a koronavírus-fertőzések száma csökken, Ukrajnában még javában tombol a járvány, amely Kárpátalját sem kerüli el. Volt olyan nap a múlt héten, amikor a második legtöbb új koronavírus-fertőzött Kárpátalja megyéből került ki Ukrajnában, ahol sajnos a járványügyi helyzet még mindig fokozódik.

– Az országban kijárási korlátozás van érvényben, ami az egészségügyi ellátást is befolyásolja. Pedig vannak olyan egészségügyi problémák, amelyek – bár nem életveszélyesek – a mindennapokban nagyon sok kellemetlenséget tudnak okozni. Ilyenek például a kisebb házi balesetek, a hasi és emésztési panaszokkal járó megbetegedések, a felső légúti hurutos megbetegedések, a bőr­elváltozással járó kiütések vagy gyulladások, vagy akár az endokrinológiai betegségek és az asztma, amelyek folyamatos kontrollt igényelnek – fogalmazott az Ökumenikus Segélyszervezet.

Rámutattak arra, hogy ezért hozta létre a Doktor24 az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen a Magyarországról már hónapok óta elérhető online orvosi konzultációs felületét, amelyet a teljes díj mindössze három százalékáért, vagyis jelképes 400 forintért tesznek elérhetővé a kárpátaljai magyaroknak.

A TeleMed Orvosi Konzultációban összesen tizennégy szakterület orvosait kérdezhetik a betegek 15 vagy 30 perces virtuális egyeztetésen.

A videó­konzultációs tanácsadásokon a Doktor24 belgyógyászatának, bőrgyógyászatának, fül-orr-gégészetének, sebészetének, szemészetének, ortopédiai, tüdőgyógyászati és allergológiai, dietetikai, endokrinológiai, kardiológia, neurológiai, nőgyógyászati, valamint onkológiai szakrendelésének orvosai, illetve általános gyermekorvosok állnak rendelkezésre. Emellett azoknak is segítenek, akiknek a Covid–19 kapcsán van kérdésük.

Azok, akik szeretnék Kárpátaljáról igénybe venni a szolgáltatást, a programban részt vevő szervezetektől kérhetnek kedvezményre jogosító utalványt. Először a kiválasztott orvosnál időpont foglalására van szükség a távkonzultációs oldalon. Ha ez megvan, akkor a konzultációs aloldalon van lehetőség a fizetésre. Az összeg beérkezését és az online konzultációhoz szükséges GDPR-szabályoknak megfelelő nyilatkozat megtételét követően az előjegyzett időpontot e-mailben erősíti meg a Doktor24. A lefoglalt időpontban az e-mailen megküldött linkkel lehet a konzultációhoz csatlakozni.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.