Egyre többen gyógyulnak ki a koronavírusból Mezőkövesden

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint a turisták által kedvelt helyek nyugodtan látogathatók.

Veres László István
2020. 07. 21. 20:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben a mezőkövesdi járvánnyal összefüggésben elvégzett PCR-vizsgálatok 42 főnél igazoltak Covid-19-fertőzést, akik közül július 21-én 11 gyógyultról van tudomásunk. A szoros kontaktok tekintetében eddig 237 fő mentesült a házi karantén alól. A gyógyultak, és azok, akik már nincsenek házi karanténban, két negatív PCR-eredménnyel rendelkeznek – tájékoztatta a Magyar Nemzetet kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Amint arról korábban beszámoltunk, halmozott koronavírus-fertőzés történt Mezőkövesden, amelyről az NNK adott ki közleményt július 7-én. Müller Cecília országos tiszti főorvos közlése szerint az addig diagnosztizált 21 beteg egy oktatási intézményben tartott értekezleten fertőződött meg. A járványügyi hatóság 320 szoros kontaktot derített fel, az Országos Mentőszolgálat pedig 283 embertől vett légúti mintát. Jelenleg két fertőzöttet ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infektológiai osztályán.

Az NNK tájékoztatása szerint a területi járványügyi hatóság megtette a szükséges intézkedéseket, és folyamatosan figyelemmel kísérik a megbetegedések terjedését, így nyugodtan látogathatók a város kedvelt múzeumai, valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. Hozzáteszik: a fertőzés vízzel nem terjed, a cseppfertőzést pedig a higiénés szabályok betartásával meg lehet előzni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.