Felmondási hullám az Indexnél

A portált tulajdonló cég elnöke nemet mondhatott azon kérésre, hogy a menesztett főszerkesztőt visszahívják.

Magyar Nemzet
2020. 07. 23. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen is felmondtak csütörtökön az Indexnél, baloldali médiumok értesülései szerint a távozók között van Dezső András oknyomozó, Szalai Balázs gazdasági újságíró, a szocioriportjairól ismert Janecskó Kata, a kultúra rovat vezetője, Zsuppán András, illetve a volt főszerkesztő-helyettes, Miklósi Gábor is.

Az érintettek felmondásukat azután adták be, hogy a nap folyamán a szerkesztőség Dull Szabolcs szerdán menesztett főszerkesztő visszahívását kérte Bodolai Lászlótól, azonban az Index.hu Zrt. elnöke erre nemet mondott.

„A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni” – közölte a portál. Ezt követően az Index épületében állománygyűlést tartottak, ahol Munk Veronika főszerkesztő-helyettes úgy fogalmazott, „Dull Szabolcs személye jelentette volna, hogy egységesen és függetlenül tudott volna az Index tovább működni”.

– Sokak számára véget ért az indexes munka – tett hozzá Munk, aki szerint Bodolai új főszerkesztőt nem nevezett ki, a főszerkesztő-helyetteseket azonban a munka folytatására kérte fel. A Média1 értesülése szerint negyvennél is többen tervezik távozásukat a portáltól, ami az állomány negyven százalékát jelenti.

Szerda este egyébként az Index frissen kinevezett vezérigazgatója, Szombathy Pál az ATV-ben azt mondta, nem értette pontosan, miért gondolja az Index szerkesztősége, hogy veszélyben van a lap függetlensége. Szerinte „rendkívül szerencsétlen, béna és széttartó” volt a kommunikáció Bodolai László és Dull Szabolcs főszerkesztő között, ez vezetett a kialakult bizalmi válsághoz. Szombathy Pál elmondta: az Index kiadójának igazgatósági elnökeként Bodolai László szerinte az elmúlt három évben meg tudta védeni a függetlenséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.