Ezúttal a hivatásos sofőröket sértette vérig a baloldali politikus

Nem lesz a taxisofőrből AI-kutató, se kórházi ápoló – írta egy korábbi közösségi médiás eszmefuttatásában Kádár Barnabás, aki az idősek és a családosok után egy újabb társadalmi réteget sértett végig. A Momentum alapító tagjának elitista gondolatai világosan megmutatják, mit is gondol a baloldal a magyar emberekről – írja az Origo.hu.

Forrás: origo.hu2020. 07. 22. 14:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb vállalhatatlan írás került elő Kádár Barnabástól, aki az autósok kontra biciklisták vitában utóbbiak mellett próbált érvelni egyik korábbi internetes írásában – írja az Origo.hu.

A momentumos politikus a témát taglalva a „jövőkutatás” álcája mögé rejtőzve lenéző hangnemben írt a sofőrökről. Elsőként kifejezetten a buszsofőrökkel foglalkozott: úgy látja, sok szakma el fog tűnni az elkövetkező időszakban, így szerinte „(…) felmerül a kérdés, hogy miként fogja magát átképezni az a nem olyan agilis korosztály, akinek az életében munkák sokasága fog eltűnni”.

„Lehet minden buszsofőr programozó?” – tette fel lealacsonyító módon a kérdést Fekete-Győr András bizalmasa.

Egy másik bejegyzésében még ennél is világosabban fogalmazta meg, mit gondol erről a társadalmi csoportról. A jövőt fürkészve kifejtette, hogy a munkaerőpiacon „egyre magasabb lesz a belépési küszöb”, aminek „az emberek egy jó része” képtelen lesz megfelelni. Majd ismét a sofőrökre terelte a szót: „Nem lesz a taxisofőrből se AI-kutató, se korházi (sic!) ápoló!”

Kádár posztjait a Drót.info nevű közéleti oldal vette észre. Megfogalmazásuk szerint Kádár logikai bukfencei nem alkalmasak arra, hogy bármit is megtudjunk a jövőről, azt ugyanakkor kiválóan bemutatják, hogy a momentumos politikus képtelen újabb és újabb társadalmi csoportok megsértése nélkül fantáziálni a jövőről.

Ahogy korábban megírtuk, az idősek ellen indított támadást a Momentum. Abszurd, az idősek választásból történő kizárását célzó posztot tett közzé közösségi oldalán Kádár Barnabás, a Momentum politikusa. Bejegyzéséhez grafikont is csatolt, amellyel azt igyekszik bizonyítani, hogy az általa populistának kiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. A politikus ezért azt tanácsolja az időseknek: ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

A vezető kép forrása a Facebook.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.