Magyarország és Szlovákia közös légtérfelügyeletről állapodik meg

Egyetértés van a két ország között abban, hogy Közép-Európa biztonságáért közösen kell fellépni.

Forrás: MTI2020. 07. 22. 13:05
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benkő Tibor – a szlovák védelmi miniszterrel folytatott budapesti megbeszélései alapján – azt mondta: egyformán látják, érzik, tapasztalják, mi történik a nagyvilágban és Európában.

Azt is látják, hogy ezekkel a kihívásokkal szemben csak közös erővel, közös akarattal, közös munkával tudnak sikeresen védekezni – tette hozzá.

Jaroslav Nad’ azt is jelezte, hogy a Magyarország által – Közép-Európa biztonsága érdekében létrehozandó – hadosztály szintű parancsnokság előkészítő munkáiban Szlovákia is szeretne aktívan részt venni.

Emellett abban is megállapodtak, hogy minél előbb aláírják a két ország közötti közös légtérfelügyeletről szóló megállapodást – ismertették a miniszterek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.