időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Megbüntette Hadházy Ákost az adatvédelmi hatóság

Magyar Nemzet
2020.07.10. 12:15
Megbüntette Hadházy Ákost az adatvédelmi hatóság

Hadházy Ákosra egymillió forintos adatvédelmi bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH), mert a testület jogsértőnek minősítette 2018–19-ben az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtés során megszerzett kapcsolattartási adatok kezelését. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke az adatok törlésére utasította az ellenzéki politikust, aki nem ért egyet a döntéssel és – mint közleményében írta – jogorvoslatért fog folyamodni a bírósághoz.

A Facebookon Hadházy Ákos azt írta: politikailag időzítve érkezett az adatvédelmi hatóság határozata, amelynek az a célja, hogy annak révén lejárathassa őt a kormányközeli „propaganda”.

Hadházy Ákos szerint a NAIH határozata az európai adatvédelmi rendelet (GDPR) szándékos félreértelmezésén alapul. Mivel a kapcsolattartási adatokat önként, saját kézírásukkal adták meg az emberek, ezért az ellenzéki politikus szerint a NAIH tévesen állítja, hogy az aláírók nem járultak hozzá kifejezetten az adataik kezeléséhez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.