Rendőrökre támadt a tilosba hajtó biciklis nő

A nő agresszív ellenállása kiváltotta helyzet miatt az egyik hírportál a rendőröket okolta.

2020. 07. 13. 18:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást annak a kerékpáros nőnek az ügyében, aki még májusban az ellene közlekedési szabálysértés miatt intézkedő rendőrökre támadt, és akinek az ügye miatt az Index eleinte megpróbálta az egyenruhásokat hibáztatni.

Május 16-án, 11 óra körül a kerékpárral közlekedő budapesti nő a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésében a közlekedési lámpa piros jelzése ellenére áthaladt az útkereszteződésen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályának állományába tartozó rendőrök a közlekedési szabálysértés miatt a Bartók Béla úton igazoltatni akarták a kerékpárost, aki azonban a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg. A szabálysértés elkövetőjét végül úgy sikerült csak megállítani, hogy a rendőrök a szolgálati gépkocsival eléje kanyarodtak. A megalapozott gyanú szerint a rendőri intézkedés során az elkövető nem volt hajlandó magát igazolni, erre vonatkozó újabb rendőri felszólításra egy valótlan személy adatait adta meg. Amikor a nővel közölték, hogy az általa megadott adatok alapján a személyazonossága nem állapítható meg, kijelentette, hogy mivel már megadta az adatait, a rendőröknek nincs joga feltartóztatni, és neki erre egyébként sincs ideje, majd a kerékpárjára szállva ki akarta vonni magát a jogszerű intézkedés alól. Az engedély nélküli távozás megakadályozása érdekében az egyik rendőr a bicikli kormányánál fogva visszatartotta az elkövetőt, aki erre bal kézzel a rendőr felé ütött. Ezt követően a rendőrök megbilincselték, és az előállítás érdekében megkísérelték beültetni a szolgálati gépkocsi hátsó ülésére. Az elkövető azonban – akadályozva a folyamatban lévő intézkedést – folyamatosan ellenállt, és az intézkedő rendőrt combon rúgta.

A hírportálnak egy járókelő elküldte az általa mobiltelefonnal felvett intézkedésnek azt a részét, amikor a rendőrök kénytelenek az ellenálló nőt a járőrautó motorháztetejére nyomni és megbilincselni, miközben az egyik intézkedő rendőr azt kéri számon a kiabáló nőn, hogy mit képzel magáról... A portál későbbi cikkeiben már leírta a teljes eseményt, amiben a szabálysértő, hamis nevet bemondó és ellenálló, majd a rendőrökre támadó nő szerepét a valóságnak megfelelően mutatja be. Az első, a rendőröket hamisan visszaéléssel vádoló cikk a rendőrség véleménye nélkül jelent meg a portálon. Később az eredeti cikkhez hozzáírták a rendőrség álláspontját, ám nem kértek elnézést a valótlanul rossz hírbe hozott egyenruhásoktól.

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közleménye szerint a nyomozó ügyészek hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a biciklis nőt, aki részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.