időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Több mint tízezer darab hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök

2020.07.06. 11:18

Több mint tízezer darab hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműt találtak a pénzügyőrök egy magyar kamionban az M43-as autópályán, a mintegy 300 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Tájékoztatásuk szerint a pénzügyőrök egy Törökországból Magyarországra tartó, magyar rendszámú kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén.

A járműben több mint 10 200, különféle világmárka jelzésével ellátott ruházati terméket és kiegészítőt találtak, a török sofőr pedig nem tudta igazolni a szállítmány származását. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni. – A pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak – közölte a NAV.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.