Huszonhárom migránst fogtak el Lajosmizsénél

Az egyik migráns egy tehervonat alvázán megbújva próbált az országba jutni.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2020. 08. 06. 17:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint 2020. augusztus 6-án, kora délután Lajosmizse külterületén egy parkoló kamion rakteréből több, feltehetően illegális bevándorlót láttak kiugrani és elszaladni – írja a Police.hu. A jármű közelében a járőrök 14 óra 30 perckor 23 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások terepkutatást végeznek a helyszín környékén az esetleges további migránsok felkutatása érdekében.

Fotó: Police.hu

Az eset kapcsán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A kamionsofőr elszámoltatása folyamatban van. A Police.hu emlékeztet: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Tehervonat alvázán megbújva próbálkozott

Szintén a Police.hu számolt be róla, hogy a mai napon, Kelebia Határrendészeti Kirendeltség vasúti határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő tehervonat átvizsgálása során a rendőrök egy külföldit találtak. A magát afgán állampolgárnak valló férfi jogellenesen, a szerelvény alvázán megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni. A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.