Benkő Tibor kitüntetésben részesítette Jörg Vollmer vezérezredest

Magas rangú állami kitüntetésben részesült Jörg Vollmer. A német vezérezredes a magyar–német katonai kapcsolatok kialakításában és megerősítésében vállalt kiemelkedő szerepéért a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést vehette át, amelyet Áder János, Szijjártó Péter, valamint Korom Ferenc kezdeményezésére adományoztak neki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 19. 10:19
BENK Tibor
Budapest, 2020. augusztus 19. Jörg Vollmer, a NATO brunssumi Összhaderõnemi Hadmûveleti Parancsnokság parancsnoka (JFC B) Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (j) társaságában, miután átvette tõle a Magyar Érdemrend középkereszt kitüntetést Budapesten, a minisztériumban 2020. augusztus 19-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kitüntetést Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át, aki beszédében elmondta: a német vezérezredessel folytatott tanácskozáson arról beszéltek, hogy régi kapcsolat, nagyszerű együttműködés van Németország és Magyarország között, amely még 2009-ben kezdődött Afganisztánban, ahol együtt harcoltak a német és magyar katonák a béke megteremtéséért.

Az együttműködés pedig napjainkban folytatódott azzal, hogy székesfehérvári székhellyel létrehozták a többnemzeti hadosztály parancsnokságát, amely a NATO egyik parancsnoki eleme lett – közölte a miniszter.

MTI/Bruzák Noémi

Jörg Vollmer megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, ezzel együtt azt hangsúlyozta: a sikeres együttműködés sokak érdeme. A kitüntetett szintén felidézte, hogy a felek 11 évvel ezelőtt kezdtek együtt dolgozni Afganisztánban. Hozzátette: 2014-ben viszont már szinte senki nem érdeklődött Afganisztán iránt, miután kitört az ukrán konfliktus és megtörtént a Krím-félsziget annektálása. Ez is rávilágított arra, hogy a NATO-n belül erősíteni kell a kapcsolatokat, és ebben is kiemelt fontosságú az észak-keleti szárny – hangsúlyozta a NATO brunssumi Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnokság parancsnoka.

A rendezvényen részt vett mások mellett Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka és Takács Attila, a Magyar Honvédség Parancsnokságának szárazföldi haderőnemi szemlélője.

Jörg Vollmer a nap folyamán találkozott Korom Ferenccel Székesfehérváron, az Alba Regia Laktanyában, amely otthont ad a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.