Bíróság elé kerülhet a kollégájukat buzogánnyal verő testvérpár

Eljárás indult a testvérpár ellen, akik csavarokkal felszerelt fémrúddal verték egyik munkatársukat.

Forrás: 24.hu2020. 08. 18. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség az ellen a testvérpár ellen, akik kis híján megölték az egyik kollégájukat tavaly szeptemberben – számolt be róla a 24.hu. Mint írták, a fiatalabb elkövető munka közben összeveszett a kollégájával, ezért panaszkodni kezdett a bátyjának, s arra kérte, hogy védje meg őt. Az ominózus reggelen az idősebb elkövető magához vett egy egykaros súlyzórudat, amelynek egyik végére három körmösanyát csavartak fel. Ezzel a buzogányszerű tárggyal indultak munkába azzal, hogy előtte még megverik a kollégájukat. Az elkövetők a lakóhelye közelében bevárták a szintén munkába igyekvő munkatársukat, majd odaléptek hozzá, és az idősebb testvér trágár szavak kíséretében ököllel arcon ütötte. Ezután több alkalommal fejbe, testen és lábszáron vágták a házi készítésű buzogánnyal. A fiatalabb elkövető kezdetben bátorította a testvérét, majd amikor látta, hogy testvére kezd túllőni a célon, már kérlelte, hogy hagyja abba a verést.

Ehhez hasonló alkalmatossággal verte félholtra kollégájukat a testvérpár.

A bántalmazás addig tartott, amíg az időközben földre került áldozat már nem kelt fel, csak kérte az elkövetőket, hogy ne bántalmazzák tovább. Ekkor a testvérek egy útszéli árokban a sorsára hagyták. A sértett a felsőtestén és a karjain könnyű sérüléseket szenvedett, fején, illetve arcán azonban több csontja is eltörött, emiatt közvetett életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következmény elmaradása pusztán a véletlen szerencsének volt köszönhető. A főügyészség az idősebb testvér ellen emberölés kísérlete, míg a fiatalabbal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.