Gulyás Gergely: Szembeszállunk a nyugati korszellemmel

Hazánk jelenleg jobb állapotban van, mint a kontinensünk – mondta az ünnepségen Gulyás Gergely.

Magyar Nemzet
2020. 08. 18. 14:59
GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Augusztus 20-a arra emlékezetet bennünket, hogy Európa egyik legősibb államának polgárai vagyunk – mondta kedden Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Várkert Bazárban. A tárcavezető a tavasszal, a koronavírus-járvány miatt elmaradt, március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adott át állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket, valamint megtartotta elmaradt beszédét.

A miniszter hangsúlyozta, hogy felidézve történelmünk eseményeit azt látjuk, hogy 1020 esztendőre visszatekintő államiságunk kevés békés és biztonságos időszakot mondhat magáénak: többnyire védekeznünk és harcolnunk kellett, hogy megőrizhessük magyarságunkat.

Gulyás Gergely Magyarország Alaptörvénye Preambulumára utalva kiemelte, hogy jogrendünk alapja szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között.

A politikus azt is megjegyezte, hogy mindent egybevetve hazánk jelenleg jobb állapotban van, mint a kontinensünk, ahol az új világból vett szokás szerint ma szobrokat döntenek le, egyre terjed a kommunizmusból ismert kikényszerített önkritika, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása, Lenin és Marx szobrokat emelnek, és terjed a keresztényüldözés is. A miniszter azt is megemlítette, hogy Fehéroroszországban éppen a 2006-os budapesti eseményekhez hasonlóan brutális módon korlátozzák a gyülekezési szabadságot.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– Közép-Európa ennek a nyugati korszellemnek próbál ellenállni, mert számunkra fontos a szabadság, a polgárokat védő állam és a kultúrát őrző közösség – emelte ki Gulyás Gergely, aki szerint ezer év távlata erős hitet és biztos alapot ad a folytatáshoz.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: a nemzeti ünnep alkalom a kortárs teljesítmények elismerésére: – Isten éltesse születésnapján Magyarországot és a kitüntetetteket – zárta szavait Gulyás Gergely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.