Karddal akart válaszolni a közösségi oldal bejegyzésére

A szó veszélyes fegyver, de a kard még veszélyesebb, így ezzel akart lerendezni egy vitát egy kiskunsági férfi

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 04. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt augusztus 4-én vádat emelt egy helyi férfival szemben, aki egy közösségi oldalon tett bejegyzést sérelmezve, karddal akart berontani ismerősei családi házába.

A vádhatóság közleménye szerint a kiskunhalasi férfi és a vele korábban baráti kapcsolatban álló sértettek között még 2019 decemberében az egyik internetes közösségi oldalon folytatott levelezés során nézeteltérés alakult ki. Elég tartósnak bizonyult a vita, mert még idén márciusban sem csitultak a kedélyek, napi jelleggel üzengettek egymásnak egy nyilvános oldalon az ekkor már egymással haragban álló felek. A vádlott 2020. március 23-án reggel sérelmesnek találta a másik fél egyik tagjának legutóbbi bejegyzését, ezért megjelent a nő kiskunmajsai házánál. Az utcán autójából kiszállva kezében egy legalább 50 cm pengehosszúságú, kardszerű tárggyal haragosai kapujához futott, kiabálva az ott lakóknak. A sértett, látva a vádlott közeledését, segítséget kért a házban tartózkodó rokonaitól, akikkel közösen belülről nyomták a kaput, így akadályozva meg, hogy a kardjával csapkodó támadó bejusson az ingatlanba.

A kiabáló férfit sem a háziak, sem a környékbeliek nem tudták lenyugtatni, többször teljes erővel nekiment a kapunak, üvöltözött, szitkozódott, fenyegetőzött, kardjával csapkodott a bent levők felé. Csak akkor fogta vissza magát, amikor meghallotta, hogy bentről a rendőrségre telefonálnak: a járőrökkel nem akart találkozni, elmenekült. Otthonában fogták el a kecskeméti rendőrök, a nyomozókkal szemben már nem volt annyira bátor a kardos támadó. Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság szeptemberben fog dönteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.