időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Kásler Miklós vendégül látta Plácido Domingót

Forrás: Facebook
2020.08.14. 19:10

A világhírű operaénekes, Plácido Domingo volt Kásler Miklós miniszter vendége – derül ki a tárcavezető Facebook-oldalára feltöltött videóból. A találkozón a komolyzene támogatása mellett Puskás Öcsi is szóba került.

Magyarországra érkezett Plácido Domingo, hogy az Állami Operaház zenekarával közös lemezt vegyen fel. A világhírű operaénekest Kásler Miklós fogadta. Az emberi erőforrások miniszterének hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videó szerint az egyórás találkozón abban állapodtak meg a felek, hogy a pandémia lefutása után fokozott intenzitással folytatják a magyar komolyzene támogatását, nemzetközi elismertségének növelését.

– Ez az alkalom lehetőséget adott rá, hogy megbeszéljük a Virtuózok idei programját, a visegrádi négyek részvételét, a versenysorozat nemzetközivé tételének módjait – ismertette a tárcavezető, hozzátéve: nagyvonalú felajánlás volt, hogy a mester fia elvállalta a V4V sorozat szignáljának megírását.

A videóban a miniszter arról is mesél, hogy Domingo kedvenc futballistája Puskás Öcsi volt, ezért egy olyan futball-labdát adott emlékbe az operaénekesnek, amin Puskás aláírása szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.