Olyat ígért Gyurcsány Fekete-Győrnek, amit maga is megbánhat

Az ellenzék megoldotta a Gyurcsány-kérdést: a paktum alapján soha nem lehet miniszterelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: blikk.hu2020. 08. 15. 11:16
null
Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András riporterek kereszttüzében Forrás: Facebook Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es országgyűlési választásokra hangolva az ellenzéki pártok már most elhatározták, hogy minden választókerületben csak egy ellenzéki jelöltet indítanak a kormánypárt jelöltjével szemben, azzal a céllal, hogy ne aprózódjanak el a szavazataik. A terv működőképesnek bizonyul, egyelőre azonban csak egy eredménye van: egy titkos, szóbeli paktum alapján soha többé nem lehet miniszterelnök Gyurcsány Ferenc – olvasható a Blikk.hu oldalon.

– Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni,

amely számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából – mondta a Blikknek Fekete-Győr András. A Momentum elnöke hozzátette: – Gyurcsányt a kollégámnak tekintem, aki a nulláról felépített egy sikeres pártot. Fekete-Győr szavait egy másik párt vezére is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete – írja a Blikk.hu.

Fekete-Győr lelkesen hitt Gyurcsánynak

Fekete-Győr András szavaira Menczer Tamás így reagált:

– Azt olvasom, Gyurcsány Ferenc megígérte a momentumos Fekete-Győr Andrásnak, hogy többé nem akar kormányzati pozíciót. Fekete-Győr meg ezt lelkesen elhitte, szóval innentől lehet összefogni.

De szép... A baloldal megújulása Gyurcsánnyal kezdődött és ott végződött. Megint kiderült, hogy a baloldal nem a magyar emberekért politizál, hanem csak saját magáért. A hatalomért, pozíciókért mindenre hajlandóak. Ezzel szemben a kormány a magyar emberekkel összefogva a vírus elleni védekezéssel, az iskolakezdéssel és a gazdaság újraindításával foglalkozik – írta a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a Facebookon.

A teljes cikk tartalma IDE kattintva érhető el.

Gyurcsány a táborban: „És ne feledd, leszek én még miniszterelnök”

A közösségi oldalra kikerült egy poszt, amelyben egy Gyurcsány-táborban résztvevő fiatalember azt írja: „A búcsúzás fájdalmas volt, de Feri utolsó mondatának hatására a könnyekből, örömkönnyek keletkeztek: ”És ne feledd, leszek én még miniszterelnök„

A poszt gyorsan lekerült a világhálóról, de amennyiben a résztvevő igazat állított, akkor Gyurcsány Ferenc részéről csak újabb ”trükk„ a háttérbe vonulás ígérete a Momentum elnöke felé. A résztvevő azt is írja: Gyurcsány zseniális stratéga. Felmerül a kérdés, ki nem mond igazat? A posztíró? Gyurcsány hazudik Fekete-Győr Andrásnak? Vagy az ellenzék taktikájában elrejteni a volt miniszterelnök kulcsfontosságát, majd egy esetleges kormányváltás után felfedni az eredeti tervet?

A DK egyelőre nem reagált Fekete-Győr kijelentésére.

Fekete-Győr 2017-ben: Gyurcsány igazán eltakarodhatna már a közéletből

A Momentum megjelenése négy évvel ezelőtt egy új politikai platformot kínált a választók felé. Nem sokkal később Fekete-Győr András, a párt elnöke lapinterjúban kijelentette: Gyurcsány igazán eltakarodhatna már a közéletből. 2017 óta megváltozott a véleménye, Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzéséhez jó partnernek bizonyul, olyannyira egy magánbeszélgetésben még azt is megígérte a volt kormányfő, hogy nem fog közjogi tisztséget vállalni.

Dilemma előtt állnak a baloldali pártok

A baloldali pártok megkezdték a hivatalos egyeztetéseket a 2022-es országgyűlési választásra való felkészülésre. A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei már az első találkozón kinyilvánították szándékukat, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak. Persze még minden előfordulhat, 2022 messze van. Palóc André, a Századvég Alapítvány vezető elemzője a megegyezés előtti baloldal 2022-es lehetséges formációit mutatta be a lapunknak készített elemzésében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.