időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Szivárványzászlóval provokálnak a momentumos aktivisták

Nagy Orsolya
2020.08.24. 16:55
Szivárványzászlóval provokálnak a momentumos aktivisták

Ásotthalmon közfelháborodást okozott a Momentum hétvégi akciója, ugyanis pártaktivisták szivárványzászlót tűztek ki a polgármesteri hivatal épületére. Toroczkai László, a település polgármestere a Magyar Nemzetnek azt mondta: elindítják a szabálysértési eljárást és feljelentést tesznek garázdaság miatt.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is csak a sajtóból értesült, hogy a Momentum aktivistái a hétvégén szivárványzászlóval meggyalázták a helyi önkormányzat épületét.

– Ma reggel már nem volt a hivatal épületén semmilyen rongy, abban biztos vagyok, hogy nem a mi munkatársaink távolították el. Azt feltételezem, a hétvégén tehették ki, amikor senki nem tartózkodott az épületben – mondta el a Magyar Nemzetnek Toroczkai László.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom polgármestere Fotó: Bach Máté

– Gyáva módon kitették, lefotózták, majd le is szedték a Momentum aktivistái. Jelenleg a térfigyelő kamerák felvételeit elemzik. Ha meg tudjuk állapítani, ki és mikor tette ki a zászlót, akkor a jegyzőnk elindítja a szabálysértési eljárást, és mindenképpen megtesszük a feljelentést. Véleményem szerint ez garázdaság és közbotrányokozás is egyben – sorolta Toroczkai, aki hozzáfűzte: a Momentum akciója megbotránkoztatta az ásotthalmi lakókat.

– Aljas, antidemokratikus és nagyon agresszív, momentumos törpe kisebbségről beszélünk – jellemezte az elkövetőket a polgármester. Toroczkai Lászlót, a hétvégén választották újra a Mi Hazánk elnökének, az új vezetés első dolga népszavazás kezdeményezése lesz az LMBTQ-mozgalom megfékezésére.

– Most áll fel az új elnökség, és miután ezt a javaslatomat az első elnökségi ülésen elfogadják, jogászainkkal egyeztetünk és megindítjuk az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazást lehessen kiírni az ügy kapcsán – részletezte terveit Toroczkai. A Mi Hazánk vezetője hozzátette: a kezdeményezés részleteinek kidolgozása még várat magára, célja, hogy törvényi erővel kitiltsák az óvodákból és közintézményekből az LMBTQ+ propagandát.

– Ebbe a kategóriába minden belefér, még a nekrofílía, pedofília is. A deviáns szexuális propaganda kitiltását szeretnénk elérni minden közintézményből, illetve hogy minden hivatalos épületre, mint amilyen a polgármesteri hivatal is, csak nemzeti szimbólumokat lehessen kitenni, valamint a települések és a régiók zászlaját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.