A nemzetközi mellett egy hazai Soros-hálózat is munkába állt

Az ECFR nevű lobbiszervezet az, ahol Soros György és a hazai baloldali és liberális politikusok is egytől egyig tagok.

Magyar Nemzet
2020. 09. 11. 19:54
Billionaire investor Soros attends WEF in Davos
Billionaire investor George Soros of Soros Fund Management attends the annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos January 26, 2013. REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT) - LR1E91Q0RVGT6 Fotó: Pascal Lauener
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-pénzből is működő European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet az a találkozási pont, amelynek nyilvános taglistáján Soros György és fia, Alexander, valamint fizetett kijáróemberük, Gerald Knaus, illetve egy sor magyar balliberális politikus is felbukkan. Köztük van a korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor, aki az Együtt nevű, azóta megszűnt párt miniszterelnök-jelöltje volt 2018-ban, és Ficsor Ádám, aki előbb Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökeként, majd Bajnai titkosszolgálati minisztereként dolgozott – derül ki a Magyar Nemzet cikksorozatának utolsó írásából.

A magyar tagok közt szerepel még Korányi Dávid, aki hosszú évekig külföldön élt, most pedig Karácsony Gergely munkatársa a Főpolgármesteri Hivatalban, továbbá Dessewffy Tibor, Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója, aki jelenleg annak az állami finanszírozású ELTE Digitális Szociológiai Kutatóközpontnak a vezetője, ahol Facebook-felhasználói szokásokat kutatnak. Az ECFR magyarjai közül többen tulajdonosai vagy vezetői annak a DatAdat Professional Kft.-nek, amely jelentős választói adatbázisok felett diszponál és a legújabb kampánytechnikákkal támogatja az ellenzéket. A baloldali adatgyűjtő hálózattal kapcsolatban lapunk korábban egyértelművé tette, hogy ugyanez a csapat volt az, amelyik nagyban segítette az ellenzék 2019. őszi önkormányzati választási kampányát, valamint ők állnak az Ezalényeg.hu lejáratóportál működése mögött is.

A témáról írt, szombaton megjelenő vezércikkében Bayer Zsolt úgy fogalmaz: immáron arca is van a gazemberségnek, a XXI. századi politika lényegének: a pillanatnyi látszatnak, a gátlástalan médiauralomnak, a megtervezett, felépített és mindent átjáró hazugságok hálójának. Az arc: Gerald Knaus. Az „osztrák” „társadalomtudós”. Helyes mindkettőt zárójelbe tenni, ugyanis ennek a gazembernek nincsen se hazája (nemzeti identitása), sem pedig komolyan vehető és értelmezhető társadalomtudományi teljesítménye. Ennek a gazembernek ideológiája van és bőkezű szponzora, s e kettő bármilyen aljasságra réveszi. Publicistánk hozzáteszi azt is: talán érdemes elgondolkodni azon, hogy ez a Knaus jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot. Ha ugyanis igen, szerencsésebb lenne, ha minél előbb kitiltanák Magyarországról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.