A nyilvánosság elé álltak, Jakab mégis hallgat a megkárosítottakról

Pár héttel ezelőtt a Jobbik elnöke még azzal indokolta, hogy nem hisz a Bíró László által megkárosítottaknak, hogy senki nem vállalta közülük sem a nevét, sem az arcát. Azóta többen is személyazonosságukat felfedve mondták ugyanazt az ellenzék közös borsodi jelöltjéről: megkárosította őket és fegyverrel fenyegetőzött. Jakab Péter azóta hallgat.

Magyar Nemzet
2020. 09. 25. 15:24
null
A Jobbik szerint egy demokratikus országban nekik kellett volna győzni. Fotó: Beli Balazs Forrás: Facebook/Biro Laszlo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akiket Bíró László fizetés helyett megfenyegetett – számolt be róla a minap a Hír TV. A nevüket és arcukat vállaló egykori alkalmazottak – köztük egy Patakiné nevű hölgy – azt mondták, hogy telefonon korábbi munkatársaival közösen felhívták a balliberális ellenzék tiszaújvárosi országgyűlési képviselőjelöltjét, aki azt mondta: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Néhány hete a HírTV Informátor című műsorának szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló. Akkor az arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró László, akit Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett, nemcsak antiszemita nézeteiről híres, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét nem mindig szereti kifizetni, sőt az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már.

Mint ismert Jakab Péter nemrégiben azzal hárított, hogy akik eddig vádolták Bírót, nem vállalták sem a nevüket, sem az arcukat. – Én Bíró Lászlót ismerem, a csuklyás embereket meg nem ismerem, akik a Hír TV kamerája előtt eltorzított hangon, egy csuklyával a fejükön nyilatkoznak – mondta a HírTV-nek a Jobbik elnöke még szeptember közepén. Az újabb fejlemények tükrében Jakab már nem terelhetne azzal, hogy a nyilatkozók nem vállalják személyazonosságukat, a pártelnök azonban most hallgat.

Bíró László pedig továbbra is tagad, az ATV Start című műsorában péntek reggel azt állította: mindenkit kifizetett. Igaz, a műsorvezető nem is szembesítette az ellenzék közös jelöltjét azzal a ténnyel, hogy egyes megkárosítottak már névvel és arccal is a nyilvánosság elé álltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.