A rendőrattak alatt Gyurcsánynak nem volt problémája a jogállamisággal

Kocsis Máté az ellenzéknek: Ha már segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak.

2020. 09. 21. 16:45
KOCSIS Máté
Kocsis Máté elmondta, hogy a balliberális ellenzék most az oltási regisztrációt támadja MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ellenzék első felszólalója nyilván az ellenzék vezére volt, ezért engedjenek meg néhány gondolatot: amikor Jézus negyven napig vándorolt a sivatagban, akkor az ördög is bibliai idézetekkel kísértette – kezdte szónoklatát az Országgyűlésben Kocsis Máté (Fidesz), aki Orbán Viktor napirend előtti felszólalása és az arra adott ellenzéki reakciók kapcsán Gyurcsány Ferencnek (DK) címezte mondatát. Kocsis annak kapcsán beszélt a bibliai idézetekről, hogy a DK elnöke ismét kereszténységből próbálta kioktatni a kormányoldalt. Hozzátette:

aki minden nap egy elkobzott villából jár dolgozni, attól rosszul hangzik a moralizálás, a szegényekért való szolidáris aggódás.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén.
MTI/Kovács Tamás

– Ma van a magyar dráma napja és ön egészen kivételes színészi átéléssel adta elő nekünk, hogy hogyan kellene kormányozni. Csak mi emlékszünk arra, amikor 2006-ban madárinfluenza-járvány volt és ön még egy hattyú boncolására is ellátogatott, majd azt mondta a magyaroknak, hogy egy hónapon belül meglesz a vakcina. Majd amit ön vakcinaként jóval később kihirdetett, arról a Magyar Tudományos Akadémia is megállapította, hogy teljesen hatástalan – emlékeztetett Kocsis Máté.

A frakcióvezető felidézte Gyurcsány szavait a 2008-as válság kapcsán: az akkori kormányfő arról beszélt, hogy az Egyesült Államokból induló pénzügyi válság Magyarországot nem fogja érinteni. Kocsis Máté megjegyezte: amikor Gyurcsány ezeket mondta, akkor kormánya már tárgyalt az IMF-kölcsönről, tehát hazudott. A frakcióvezető felsorolta az akkori intézkedéseket:

elvettek egy havi nyugdíjat, elvettek egy havi bért a tanároktól, szűkítették a családi otthonteremtési kedvezményeket, szűkítették a Gyes és a Gyed lehetőségeit, kórházakat és iskolákat zártak be, önkormányzatokat juttattak csődbe, a gáz és áram árát háromszorosára emelték.

– Amikor a 2006-os rendőrattakot az ön kormányzása alatt vezényelték, akkor nem volt semmi problémája önnek a jogállami kérdésekkel. Nem volt demokrácia-kérdés, nem feszegette ezeket az ügyeket – idézte fel Kocsis Máté. Hozzátette: Gyurcsány minden olyan módszerét ismerik, amely rossz, hazáját nem tisztelő, nem szerető kormányzásról szól.

A frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy amikor Gyurcsány „ingyenes tesztelést” követel, akkor nem mondanak igazat, hiszen az általa vezetett kormány tette fizetősség az egészségügyet. – Mit saccol, mennyi lenne most a vizitdíj vagy a kórházi napidíj, ha ön marad kormányon? – tette fel a költői kérdést Kocsis. Hozzátette: miért mondják, hogy nincs ingyen teszt, amikor minden magyar ember tudja, hogy ha orvos rendeli el a tesztet, nem kell érte fizetni? – Önök nem álhíreket, rémhíreket terjesztenek a járványról – mondta, felidézve, hogy

tavasszal sem lehetett számítani az ellenzékre, hiszen nem szavazták meg az intézkedéseket.

– Hagyják abba a hazudozást, ha már segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak – fejezte be beszédét Kocsis Máté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.