Bandaháború miatt tört ki tömegverekedés

A lakosság biztonságérzetére az egyik legkárosabb bűncselekmény a másokban rettegést, félelmet kiváltó tömegverekedés. Augusz­tus végén két ilyen eset is történt pár napon belül, a rendőrség mindkét ügyben eljárást indított a garázdák ellen.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 03. 14:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség visszavonta azt a videót, melyben egy augusztus végi tömegverekedés elkövetőit keresték a debreceni térfigyelő kamerák felvételei alapján. A Magyar Nemzet információi szerint egy napon belül több, a képeken szereplő személyt is felismertek, volt, aki maga jelentkezett.

Rendőri intézkedéseket, kihallgatásokat kezdeményeztek az életveszélyes sérülés okozása és garázdaság miatt elrendelt büntetőeljárásban.

Több férfi, a feltételezések szerint két egymással rivális banda tagjai estek egymásnak augusztus 23-án este Debrecen belvárosában, a Simonffy utcában. Először csak sértegették egymást, az utcai harcok menetrendje szerint ezt kiabálás, lökdösődés, majd brutális keménységű verekedés követte. A környék térfigyelő kameráinak felvételei alapján legalább tíz férfi vett részt a verekedésben. A támadások közben egy negyvenéves debreceni férfi súlyos sérüléseket szenvedett, összeesett, mire a verekedők egy része elfutott. A sebesültet kórházba szállították, napokon át életveszélyes állapotban volt. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények elkövetésének ügyében indított nyomozást, az elkövetők azonosítása miatt szeptember 1-jén közzétették a térfigyelő kamerák felvételeit is. Az, hogy a képeket és a videót 24 órán belül törölte a hatóság, arra utal, hogy eredményes volt a felderítés. A Magyar Nemzet úgy tudja, a verekedés résztvevői nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt, olyan családok, társaságok tagjai csaptak össze, akiknek volt már dolguk a törvénnyel bűnszervezet tagjaiként. Nagy valószínűséggel a bandák közti érdekellentétek vezettek a véres verekedéshez.

Szintén szeptember elsején tartóztatták le azokat a férfiakat, akik augusztus 28-án, karókkal verekedtek egy gödöllői bárban. A Gödöllői Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés és annak kísérlete miatt is eljárást indított az ügyben három helyi férfi, a 19 éves R. András, a 21 éves V. László és a 20 éves O. Attila ellen. A három elkövető egy gödöllői bárban szórakozott, hangoskodott, emiatt összeveszett a személyzettel és a vendégekkel is, akik kitessékelték őket a szórakozóhelyről. A három fiatal férfi ezt igencsak nehezményezte, tíz perc múlva visszatértek, botokkal, karókkal felfegyverkezve. A tanúk vallomásai szerint szó nélkül, azonnal a bent szórakozó tömegre támadtak, a náluk lévő husángokkal válogatás nélkül vaktában hadonásztak, ütöttek, akit csak értek, többen megsebesültek, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. A támadók kétperces ámokfutásuk után elmenekültek, de a gödöllői nyomozóknak még az éjszaka folyamán sikerült azonosítani a botrányosan viselkedő garázdákat, akiket másnap hajnalban elfogtak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.