Horváth Csaba háta mögött vált elvtársi kifizetőhellyé Zugló

Elfogadhatatlan, hogy olyan körök kapjanak belső ellenőri munkáért súlyos összegeket, amelyeknek semmi közük Zuglóhoz, és elvtársi alapon kötődnek a szocialistákhoz – jelentette ki Borbély Ádám fideszes önkormányzati képviselő arról, hogy az MSZP-s Gúr Nándor cége zsíros megbízást kapott a kerülettől.

Magyar Nemzet
2020. 09. 03. 5:50
Gúr Nándor; Gyurcsány Ferenc
Havi félmillót kap Gúr Nándorék cége Zuglótól Fotó: Vajda János Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havi félmillió forint plusz áfa díjazásért végez idén február óta belső ellenőri munkát a Busszola Tanácsadó és Szolgáltató Bt. a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató (ZVK) Zrt.-nél – közölte az Origó. A portál felhívta a figyelmet arra: mindez azért érdekes, mert a Busszola egyik beltagja Gúr Nándor volt MSZP-s országgyűlési képviselő, aki jelenleg a párt Nyugdíjas Tagozatának az elnöke. Ismert, Zuglónak az a Horváth Csaba a polgármestere, akivel Gúr több cikluson keresztül ült közösen az MSZP-frakcióban az Országgyűlésben. A ZVK Zrt.-t pedig az a Baracskai Gábor vezeti, aki a kerületi MSZP-s alpolgármester, Hajdu Flórián sógora.

A Magyar Nemzet megkeresésére Horváth Csaba nem kívánta kommentálni az ügyet, mondván: bár a ZVK Zrt. száz százalékban az önkormányzat tulajdona, annak napi működésére nincsen rálátása.

Havi félmilliót kap Gúr Nándorék cége Zuglótól
Fotó: MTI/Vajda János

– Már az önkormányzati választást követően lehetett látni, hogy a baloldal kifizetőhelyként kívánja működtetni az önkormányzatot.

Elfogadhatatlan, hogy olyan körök kapjanak belső ellenőri munkáért súlyos milliókat, milliárdokat, amelyeknek semmi közük Zuglóhoz, és elvtársi alapon kötődnek a szocialistákhoz.

A kerületben vezető pozíciókat betöltő rózsadombi szocik éppen azt a „sógor, koma, jóbarát” világot hozták létre, amelyet a zuglóiak hagyományosan elutasítanak – mondta lapunknak Borbély Ádám. A Fidesz önkormányzati képviselője hangsúlyozta: Gúr Nándor szerződése nem példátlan, korábban ugyanitt kapott havi egymilliós megbízást az a Békefi László Tamás, MSZP-közeli ügyvéd is, aki levédette az O1G szimbólumot. – Míg Gúr a ZVK. Zrt. belső ellenőre, Békefi a kerület átláthatósági biztosa.

Ez alapján kijelenthető: átláthatóságról legkevésbé sem beszélhetünk. A hatalomért és pénzért mindenre képes baloldali koalíció pártjai pedig, élükön a Momentummal, csendben asszisztálnak az egészhez – fogalmazott. A fideszes politikus szerint az, hogy Horváth Csaba nem nyilatkozik az ügyben, újabb bizonyíték arra, hogy a polgármester nem ura a helyzetnek, és Zugló valódi vezetője a ZVK Zrt.-t rövid pórázon rángató MSZP-vezér, Tóth Csaba. – Azért is átlátszó a polgármester érvelése, mert a tulajdonosi testület vezetőjeként pontosan az ő kötelessége lenne nyilatkozni az ügyben – mondta Borbély.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.