Határaink védelme a kormány politikájának egyik „sarokköve”

A külső határok védelme a magyar kormány politikájának egyik „sarokkövét” jelenti, 2015 óta a határvédelem mindent megtesz azért, hogy az Európai Unió schengeni határán megállítsa, szűrje az érkezőket – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 09. 23. 10:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György kiemelte, hogy csak azokat szabad beengedni, akik jogosultak politikai menedékjogra. Szakítani kell azzal a szemlélettel, hogy bocsánatos bűn embercsempészek segítségével, jogellenesen, személyi adatokat eltitkolva, hatósági ellenőrzést megkerülve, nemzeti és uniós jogszabályokat semmibe véve bejutni Európába, mert ennek súlyos következményei lesznek Európa közbiztonságára, szociális ellátórendszerére, gazdasági fejlődésére és közegészségügyi helyzetére – mondta.

Bakondi György szerint az új migrációs paktum kidolgozásánál az EU igyekszik figyelembe venni a 2015 óta tartó illegális bevándorlás tapasztalatait és tanulságait, de az a fő kérdés, hogyan viszonyul majd a csomag a kötelező betelepítési kvótához. Magyarország semmilyen kötelező betelepítési kvótát nem fogad el – mondta.

A főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a szerb, a román és időnként a horvát határszakaszon jelentős a migrációs nyomás. Idén több mint 23 ezer határsértőt és 285 embercsempészt fogtak el Magyarországon – mondta Bakondi György.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.