Hazafiasságra is nevel a Szemere Miklós-vetélkedő

Az idén először megrendezett Szemere Miklós hazafias vetélkedő résztvevői szellemi és fizikai tudáspróbán is részt vesznek.

2020. 09. 30. 13:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 30-án, délután 3 órakor hirdetik ki a Szemere Miklós-vetélkedő döntőjének győztesét. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője – aki az eseményt támogató Honvédelmi Sportszövetség elnöke is – lapunknak elmondta: az idén először megrendezett vetélkedő névadójaként azért Szemere Miklósra esett a választásuk, mert a XIX. és a XX. század fordulóján élt egykori országgyűlési képviselő sokat tett a magyar honvédelemért és a hazafias nevelésért. Az első komolyabb lőteret is ő alakította ki a birtokán, a lövőház falára pedig azt a feliratot festette, hogy „Építettem a magyar ifjúságnak, hogy tanulja megvédeni a hazát”. – A döntőbe az ország minden részéről kerültek be diákok, s a mintegy száz felső tagozatos általános iskolás gyermek szellemi és fizikai tudáspróbán is megmérettethette magát. A magyar kultúra ismerete – köztük Nobel-díjas tudósoké, irodalmi műveké – mellett ügyességi számok vártak a döntősökre, például lézeres lövészet, akadály-, és gyorstájékozódási verseny – sorolta Simicskó István. Hangsúlyozta: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában rendezett eseményen szigorúan betartják a járványügyi előírásokat, így a maszkviselést és a távolságtartást, továbbá számos ponton biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget.

A kereszténydemokrata honatya arra is kitért, hogy az eredeti tervek szerint április 21-én, Szemere születésnapján lett volna a többfordulós vetélkedő döntője, ám a pandémiás helyzet miatt arra akkor még nem voltak felkészülve. Hozzátette: szándékaik szerint a következő esztendőkben is megtartják a vetélkedőt, amelynek célja, hogy erősítsék a gyermekek kötődését a hazához, továbbá, hogy a felnövekvő generációk jobban megszeressék és megismerjék a szülőföldjüket és a magyar nemzeti értékeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.