Kínos bakit fedeztek fel noÁr új klipjében

NoÁr dalának szövegében az SZFE diákjai úgy hivatkoznak magukra, mint „Dugovicsok”, a hasonlattal azonban alighanem melléfogtak.

Magyar Nemzet
2020. 09. 02. 18:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Áron (művésznevén noÁr) a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjaival készített klipet. NoÁr dalának szövegében a diákok úgy hivatkoznak magukra, mint „Zrínyi Ilonák és Dugovicsok”, a hasonlattal azonban alighanem melléfogtak. Dugovics Titusz emléke mind a mai napig úgy él a magyar történelmi hagyományban, mint az önfeláldozó hazaszeretet hősies példája, a modern történettudomány azonban szkeptikus ebben a kérdésben.

Ma már az a valószínűbb, hogy Dugovits Titusz sosem létezett, csupán fikció, kitaláció, egyesek szerint a történelemhamisítás egyik legnagyobb hazai példája.

Ahogy azt az Origó egy korábbi cikkében kifejti, valószínűsíthetőn nem Nándorfehérvárnál, hanem Jajca ostrománál történt meg a később Dugovics Titusz nevéhez kapcsolt hőstett. NoÁr klipje alább megtekinthető:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.