Ritkán látják a közgyűléseken Bíró Lászlót

Bíró László, a baloldali összefogás által támogatott jobbikos politikus sajtóinformációk szerint nem igazán dolgozik meg a tiszteletdíjáért a közgyűlésben, ahol képviselőként és a pénzügyi bizottság alelnökeként is „tevékenykedik”. Bíró Lászlóról a napokban olyan hírek is felröppentek, miszerint nem mindig fizette ki alkalmazottait, sőt fegyverrel is megfenyegette őket. Ezt a jelölt cáfolta, és perrel fenyegetőzött.

Magyar Nemzet
2020. 09. 07. 20:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró László a közgyűlési üléseken alig vesz részt, a távollétekről pedig igazolást sem szokott benyújtani – írta meg a PestiSrácok (PS). Az ellenzék közös szerencsi jelöltje papíron jelenleg képviselőként és a pénzügyi bizottság alelnökeként is tevékenykedik, de a hírek szerint a valóságban elhanyagolja ezen kötelezettségeit, hiszen a közgyűlési és a bizottsági üléseknek legalább a felét kihagyja. A PS informátorai azt állítják: nem sok vizet zavar, nem nyüzsög, de hiányzásai ellenére Bíró mindig felveszi a képviselői apanázst és a bizottsági posztért járó tiszteletdíját is.

Mint ismert, Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt időközi választást szerveznek októberben. A mandátumért az elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia és a baloldali összefogás jelöltje, a jobbikos Bíró László is ringbe száll a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerületében. Bíró korábban nagy nyilvánosság előtt tett rasszista és antiszemita megjegyzéseket. A baloldal által indított politikusról olyan hírek is felröppentek, hogy a csernyei varroda ügyvezetőjeként nem mindig fizette ki alkalmazottainak a bért, sőt volt, hogy fegyverrel is megfenyegette őket. A Hír TV-nek arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró a mai napig tartozik nekik, sőt a politikus fenyegetett is: „Ha valaki ellenem beszél, az vigyázzon, mert vadászember vagyok, és ha ilyet hallok, akkor hozom a puskámat, és az akkor menekülhet!” A jobbikos politikus ezt egy szombati Facebook-bejegyzésében tagadta, és bejelentette: megteszik a jogi lépéseket a Hír TV műsorában elhangzottakkal kapcsolatban. A közgyűlésről való távolmaradásaival és a tiszteletdíjának felvételével kapcsolatban Bíró lapzártánkig nem reagált.

Koncz Zsófia a Fidesz jelöltjeként korábban kifejtette: folytatná édesapja örökségét, hiszen van mire büszkének lenni. Mint mondta: „Negyvenkét településből harmincnyolc település a Magyar falu programhoz tartozik, és járva a településeket, úgy látom, hogy rendkívüli fejlesztések történtek az elmúlt időszakban.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.