időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Súlyos tízmilliókba kerül a balliberálisok térnyerése Nagykanizsán

Borsodi Attila
2020.09.17. 17:45
Súlyos tízmilliókba kerül a balliberálisok térnyerése Nagykanizsán

Százmillió forintos terhet jelent a városnak a közgyűlést tavaly óta 8:7-es arányban uraló balliberális koalíció ténykedése, az elkerülhető kiadások miatt futó városi fejlesztésekről kellett részben lemondanunk, miközben a veszélyhelyzet kezelésére létrehozott soron lévő tartalék gyakorlatilag elfogyott – nyilatkozta lapunknak Nagykanizsa Fidesz–KDNP-s polgármestere. Balogh László ezt azért is nagy gondnak tartja, mert Magyarország és így a hazai önkormányzatok is a koronavírus-járvány második hullámával küzdenek.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy a balliberális koalíció egyelőre egységes, mivel a saját érdekeiket kiválóan védik, az embereiket ültették a város cégeinek élére, és olyan látszatpozícióikat hoztak létre, amelyek valódi munka nélkül is egzisztenciát biztosítanak. – Növelték például a bizottságok számát és létszámát, létrehozták a tanácsnoki rendszert, jelentősen megemelve a fizetésüket. A veszélyhelyzet alatt a takarékosság miatt ezeket az intézkedéseket visszavontam, de ők, amint lehetett, visszaállították e tisztségeket és a megemelt fizetéseket. Jelenleg a nyolcfős koalícióból öten bizottsági elnökök, hárman pedig tanácsnokok, vagyis mindenkinek jutott valamilyen tisztség és az azzal járó apanázs – emelte ki Balogh László. Hozzátette: emellett kizárólag a saját fizetésüket jelentősen megnövelték bruttó 312 ezer forintra, miközben a Fidesz–KDNP-s képviselők juttatását bruttó 138 ezer forintra csökkentették, mivel ők nem kaptak jól fizető pozíciókat. Szavai szerint az emelések évente 15 millió forintba kerülnek a városnak.

Fotó: facebook.com/baloghlacinagykanizsa

Nagykanizsa polgármestere kitért arra is, hogy korábban a nyolc önkormányzati cégnél azonnali hatállyal kirúgták a vezetőket, és pályáztatás nélkül, haladéktalanul a saját embereiket nevezték ki. – Ez 43 millió forintba került a végkielégítések miatt. Ráadásul a járványhelyzet okozta gazdasági nehézségek közepette e cégvezetőknek visszamenőlegesen több százezres fizetésemeléseket és a 2020-as évre prémiumfeladat-kiírást szavaztak meg, jól láthatóan pénzosztás céljából. Csak az egyik városi cég vezetőjének fizetésemelése több mint négymillió forintba kerül ebben az évben – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP-s politikus.

Balogh László úgy látja: az elmúlt közel egy évben nem folyt érdemi munka a város érdekében, csak a korábbi, jobboldali vezetés által elindított beruházások haladtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.