Tetves nagy vitába keveredett az Index.hu

Kemény lett az Index új vezetésének első szolgálati közleménye.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 14:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes cicaharcnak lehetnek tanúi az Index.hu olvasói: megjelent a töretlenül üzemelő portál új vezetőségének első szolgálati közleménye. Az „Egy tetves féknyúzról, mértékkel” című írásban rögtön nekimennek a Mérték Médiaelemző Műhelynek, valamint a Magyar Narancsnak is.

– A Mérték Médiaelemző Műhely a téma fontosságához képest mindenképp megtisztelő bejegyzésben foglalkozott pénteken azzal, hogy az Indexen a következő címmel jelent meg az időjárás jelentés: „Hétvége: esni fog az a tetves eső!” A sajtószabadság és a magyar média szakmaisága felett őrködő műhely ebből azt a következtetést vonta le, hogy „láthatóan megérkeztek az újak, akik görcsösen keresik az Index-stílust” – olvasható a közleményben, amelyben emlékeztetnek: a cikk írója maga is „régi” indexes, az írást ugyanis Varga „Sixx” Attila jegyzi.

– Ezek után mit gondoljunk egy olyan műhely szakmaiságáról, amely az egész magyar sajtó álhírei ellen küzdene, de még a saját másfél soros bejegyzését sem képes ellenőrizni? – jegyzi meg a portál. Érdekes, hogy a Mérték bocsánatkérés, esetleg a poszt frissítése helyett arról értekezett: „nem tudjuk, hogy kinek mikor ér véget és kezdődik a munkaszerződése”.

– A Mérték ezzel átvette a féknyúz vándordíjunkat a Magyar Narancstól, amely két hete számolt be arról, hogy „egészséges vidéki gyerekekkel töltik fel az Indexet” – folytatódott a szolgálati közlemény. Hozzátették: nem tartják nyilván, hogy eddig hány újságírójuk érkezett vidékről, az viszont biztos, hogy ketten – Bugyinszki Görgy és Kovács Róbert – hosszú narancsos múltra tekintenek vissza, és nagyon bíznak abban, hogy egészségesek.

– Az egészben egyébként az a borzalmas, hogy nyilván az Indexnek is szüksége van és lesz szakmai kritikákra. Hiszen az Index is hibázik, sőt fog is hibázni, ám ezek után hogyan vegyünk komolyan bármilyen bírálatot? Azt mindenesetre ígérhetjük, hogy mi továbbra is szeretettel fogadjuk azokat az újságírókat, akik nagyon unják már, hogy egy Szent Ügy érdekében kell hazudniuk állandóan – zárul az Index.hu közleménye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.