Tizennyolc elfogató paranccsal üldözték az időseket átverő bűnözőt

Közösségi oldalakon, álnéven hirdette nemlétező portékáit az a férfi, akit 21 jogsértés miatt köröztek

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 22. 12:45
Dabas KR elfogás
Fotó: ANTAL_N Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Készenléti Rendőrség műveleti csoportjának tagjai nem adtak esélyt a menekülésre annak a harmincéves jászdózsai férfinek, akit a Dabasi Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a debreceni, dunaújvárosi, balassagyarmati és a gyáli rendőrök is kerestek. A Magyar Nemzet információi szerint a tizennyolc érvényes elfogatóparanccsal keresett csaló főleg idős embereket vert át, hiszékenységükre alapozta a bűncselekményeket, a bíróság szeptember 22-én elrendelte a letartóztatását.

A dabasi rendőröknek sikerült azonosítaniuk, hogy a több hatóság által is keresett csaló szeptember 20-án egy jászdózsai házban tölti az éjszakát, itt ébresztették másnap hajnalban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=nKIM3NS24Ik&feature=emb_logo

A férfit üzletszerűen elkövetett csalások miatt keresték. A módszere az volt, hogy népszerű közösségi oldalakon, illetve adásvételi portálokon álnéven regisztrálva hirdetett olyan termékeket, amikre szerinte nagy volt a kereslet, főleg idős emberek körében. Legtöbbször kerti faházakat, illetve olyan autók alkatrészeit árulta, amiket általában idős emberek használnak. Az érdeklődőknek 25-250 ezer forintos árat szabott meg. A legsikeresebb napján, egy álnévvel hat vevőt sikerült megtévesztenie, akkor félmillió forintot szerzett.

Fotó: Police.hu

16 rendbeli csalás bűntett és öt rendbeli csalás vétség elkövetését sikerült eddig bizonyítaniuk a nyomozóknak. A szélhámos több mint hétmillió forintot csalt ki áldozataitól. A rendőrök lefoglalták azokat a telefonokat, SIM-kártyákat, amiket a legutóbbi hirdetéseihez használt. A hatóság – attól tartva, hogy szabadlábon hagyása esetén tovább folytatná a csalást – indítványozta a a férfi letartóztatását, aminek a bíróság helyt adott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.