A jobbikos Lukács László György penetráns bírálata

A Jobbikos politikus azért háborodott fel, mert immár nem tud több orvost külföldre vinni.

Bákonyi Ádám
2020. 10. 06. 11:54
Lukcs Lszl Gyrgy
Budapest, 2020. július 1. Lukács László György, a Jobbik képviselõje napirend elõtti kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

B. a törvényalkotási bizottság fideszes tagja arról számolt be, hogy a bizottság hétfő este megtárgyalta a javaslatot és 31 szavazattal, azaz egyhangúlag fogadta el a korszakos előterjesztést.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz vezérszónoka történelminek nevezte a törvényjavaslatot. Hangsúlyozta: a kormány 2010 óta következetesen képviseli az egészségügy talpra állítását, a járvány idején pedig még inkább ki akarják fejezni elismerésüket az orvosok áldozatos munkájáért. Mivel a közeljövőben egyelőre nincs kilátás vakcina kifejlesztésére, hosszú hónapokig még nagyon nagy nyomás lesz a kórházakon – jegyezte meg. Selmeczi Gabriella a javaslatról úgy fogalmazott: azáltal 2010-hez képest két és félszeresére nő az orvosok bére és kivezetik a hálapénzt, így a külföldön dolgozó orvosoknak is megéri megfontolni a hazatérést. Selmeczi emlékeztetett arra, hogy valamennyi egészségügyi dolgozó, így az ápolók bérét is emelte a kormány, s arra kérte az ellenzéket, hogy ne állítsák őket szembe az orvosokkal.

Lukács László György (Jobbik) arról beszélt, hogy hiányérzete van, mert nem látja a belügyminiszter képviselőjét, noha szerinte ez a javaslat onnan, a „tányérkalaposoktól” érkezett. – A javaslat egy tortával jellemezhető, ami kívülről azt a látszatot mutatja, hogy ez egy egészségügyi béremelés. De amikor ebbe a tortába belenézünk, a piskótájában üvegszilánkok vannak, amit pedig csokoládékrémnek szántak, az valójában kátrány, így az nem váltja be a hozzá fűzött hatást – fogalmazott Lukács László György. Szerinte ugyanakkor a béremelést már tíz éve vagy azelőtt meg kellett volna tenni, és nemcsak az orvosokat, hanem más egészségügyi dolgozókat is bele kellett volna venni. A Jobbikos politikus bírálta a kivételes eljárást is, szerinte a javaslatot minden szakmai és civil szervezettel véleményeztetni kellett volna.

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka Lukács László György szavaira úgy reagált: a Jobbikos politikus azért háborodott fel, mivel rontja az üzletét, mert immár nem tud több orvost külföldre vinni. – Ezért megy ellene saját képviselőtársainak is, akik megszavazták a javaslatot a törvényalkotási bizottságban – mondta Nacsa, hangsúlyozva: az előterjesztés a Magyar Orvosi Kamara javaslata. A KDNP-s képviselő szerint azzal, hogy a béremelés látszatáról beszél, Lukács László György folytatja a baloldalon elkezdett kamuhírgyártást. – A valóság az, hogy történelmi, radikális béremelésre kerül sor – tette egyértelművé Nacsa Lőrinc, aki visszautasította, hogy a rendvédelmi dolgozókat tányérsapkásoknak nevezzék. A KDNP-s politikus nekik és az egészségügyi dolgozóknak is köszönetet mondott a járvány elleni küzdelemben nyújtott helytállásukért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.