Elismerték az SZFE hallgatói, hogy előre megtervezték a blokádot

Cáfolva az SZFE rektorhelyettesének szavait, az egyetemfoglaló hallgatók elismerték, hogy előre megtervezték a blokádot.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 08. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Soha nem állítottuk azt, hogy ez egy spontán akció lett volna” – jelentette ki az egyik hallgató a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatón. A Pesti TV arra kérdezett rá, hogy ezzel beismerik-e az akciójuk tervezettségét, vagyis nem történt spontaneitás, mire a felszólaló elmondta:

„A hallgatókat a polgári ellenállás minden formája érdekelte augusztusban, így szó került a blokádról is, igen.”

Ez a kijelentés azért is volt „meglepő”, hiszen korábban még épp az ellenkezőjét állították a hallgatók. Korábban az Origó birtokába jutott egy levél, miszerint az SZFE-hallgatókat az augusztusi táborban képezték ki, hogyan kell blokádot szervezni és elfoglalni egy egyetemet. Ezt, bár Upor László, az egyetem lemondott rektorhelyettese elismerte a portálnak, hogy valóban volt ilyen szabadegyetem, azonban az egyetemfoglalást előre el nem tervezettnek próbálta beállítani.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.