Évi 350-400 milliárd forint támogatás jut a civil szervezeteknek

Minden évben mintegy 350-400 milliárd forint támogatást kapnak Magyarországon a civil szervezetek – mondta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 10. 13. 10:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay-Bobrovniczky Vince közlése szerint ennyi pénzt kapnak adományként a civil szervezetek minisztériumoktól, önkormányzatoktól és magánszervezetektől, például cégektől, vállalatoktól.

– Úgyhogy azt gondolom, a civil élettel nincsen semmi gond, Brüsszelben is megnyugodhatnak – fogalmazott a helyettes államtitkár.

A műsorban elhangzott, megnyíltak hétfő délelőttől a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai, a pénzügyi keret jövőre 9,3 milliárd forint.

A helyettes államtitkár erről azt közölte, október 12-től egy hónapon át az összevont szakmai és működési célokat is tartalmazó pályázatokat adhatják be a civil szervezetek, november 12-től pedig az egyszerűsített pályázatokat várják, amelyek beadására szintén egy hónap áll rendelkezésre.

Hozzátette, az egyszerűsített pályázatok keretösszege a tavalyi 200 ezer forintról 300 ezer forintra nőtt. Az október 12. és november 11. között pályázható normatív támogatások maximális összege 750 ezer forint, ami az ideihez képest 250 ezer forinttal több.

Szalay-Bobrovniczky Vince jelezte azt is, hogy ma Magyarországon mintegy hatvanezer civil szervezet működik, pályázni pedig 15-20 ezer szokott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.