Helyreigazítási pert nyert a XII. kerület parkolási ügyben

Helyreigazítási pert nyert a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat az Ezalényeg.hu oldal ellen, amely, megismételve Kovács Gergelynek (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) a hegyvidéki parkolási rendszerről tett megalapozatlan állításait, megtévesztette olvasóit – közölte a XII. kerületi önkormányzat kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 10. 13. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság az önkormányzat helyreigazítási kérelmének valamennyi pontját elfogadta. „A valótlan tényállításokat a sajtótermék a tárgyaláson elismerte, kimondva többek között azt, hogy nem igaz, hogy a Hegyvidéken a legdrágább a parkolási rendszer fenntartása” – tudatta az önkormányzat.

Hozzátették: bár a bíróság csak kedden hozta meg elmarasztaló ítéletét, az oldal már szeptember 29-én közzétett egy hatpontos mentegetőzést, „tévedésnek próbálva beállítani hazugságait”. A bíróság döntése alapján „az oldal köteles közzétenni, hogy nem tévedett, hanem valótlanságot állított, hamis látszatot keltett” – emelték ki.

Megjegyezték: az elmúlt hetekben „számos sajtóorgánum vette át Kovács Gergely pártelnök tényfeltárásnak hívott valótlanságait”.

„A hegyvidéki parkolási rendszert érintő rágalmak hamis voltára minden alkalommal felhívtuk Kovács pártelnök úr figyelmét és az azt közlő oldalak figyelmét is. Sajnálatos, hogy perrel kellett megvédenünk a jó hírünket”

– közölte a XII. kerületi önkormányzat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.