Kövér László: Európa felszámolását látjuk Nyugaton

A házelnök hangsúlyozta: a kormány sokat tett azért, hogy a nemzetet sikerüljön újraegyesíteni.

Magyar Nemzet
Forrás: szon.hu2020. 10. 27. 20:11
null
A házelnök szerint Horn Gyula 1994-es visszatérése a legnagyobb bűne a rendszerváltásnak Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amit most a nyugati országokban látunk, az Európa felszámolása, amiben hazánk nem szeretne részt venni – mondta a Szon.hu internetes hírportálnak adott interjújában Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Tisza István egykori miniszterelnöknek állított cégénydányádi szoboravató ünnepséget követően.

A házelnök emlékeztetett: – Magyarországnak és a „fejlett Nyugatnak”, ahogyan az elmúlt évszázadokban, úgy az elmúlt harminc vagy akár öt évben is problémákkal kellett megküzdenie, aminek következtében nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk, más lett a nemzeti karakterünk.

A „fejlett Nyugat” felől egy sor abnormalitással szembesültünk,

így számos kérdésben gondolkodásbeli eltérések vannak.

– A magyar álláspont szerint a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn – hangsúlyozta Kövér László, hozzátéve, hogy

ebben a pillanatban szinte minden ellenünk szól, a materiális világ más irányt mutat, de ilyenkor nyer jelentőséget az a tényező, amit hitnek nevezünk.

Kövér László a parlamenti botrányok kapcsán elmondta: nehéz eldönteni, hogy ezektől a rendbontó ellenzéki képviselőktől ennyi telik, vagy csak szerepet játszanak, de véleménye szerint esetükben az utóbbi érvényesül. Hozzátette, hogy a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert. Innentől kezdve egyenes út vezetett Trianonig – vélekedett az Országgyűlés elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy

az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben viszont azon munkálkodott, hogy a nemzetet újraegyesítse a határok fölött.

Hangsúlyozta, hogy ha következetesen folytatják az elkezdett munkát, amellyel a bizalmat kiérdemelték, akkor az ellendrukkereknek még sokáig savanyú lesz a szőlő.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.