időjárás 2°C Ignác 2023. február 1.
logo

Krumplival és maszk nélkül támadt Jakab a miniszterelnökre

Elek Nikoletta
Forrás: Facebook/Kocsis Máté
2020.10.19. 19:05
Krumplival és maszk nélkül támadt Jakab a miniszterelnökre

„Jakab Péter összeomlott: ma egy zsák krumplival erőszakoskodott a parlamentben. Dühös volt, most tudta meg, hogy ez is kell a paprikás krumpliba” – így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, a Jobbik elnökének, Jakab Péternek az Azonnali kérdések órájában tanúsított kirohanására.

A szebb napokat látott párt elnöke először azt hangoztatta az Országgyűlésben, hogy az emberek csak azért szavaztak a Fidesz jelöltjére a szerencsi időközi választáson, mert a párt polgármesterei a közmunkával zsarolták őket, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig azzal vádolta meg, hogy továbbra sem a kormányzással foglalkozik, hanem a gyűlöletkeltéssel.

Ezután egy zsák krumplit rántott elő, majd megpróbálta odaadni a kormányfőnek, viszont gyerekes akcióját megakadályozták a Fidesz képviselői és Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Válaszában Orbán Viktor örömét fejezte ki, hogy Jakab Péter ott van a parlamentben. Hozzátette: nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Jakab krumplis akciójára csak annyit válaszolt:

remélem, a krumplit kifizették, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni.

A kormányfő leszögezte: önök két dolgot nem tudnak: nyerni meg veszíteni.

Megjegyzendő, hogy Jakab Péter botrányos akciója közepette teljesen megfeledkezett a koronavírus-járvány miatt előírt védekezési szabályokról: maszkot sem viselt, és a másfél méteres védőtávolságra is fittyet hányt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.