Márki-Zay szerint a magyarok Orbán Viktor ellen egyesültek

Az SZFE október 23-i tüntetése kapcsán Hódmezővásárhely polgármestere közösségi oldalán azt a következtetést vonta le, hogy Orbán Viktor kormányfő maga ellen egyesítette a magyar nemzetet.

2020. 10. 25. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre komolyabb gond lehet az országos politikába is rendszeresen beleszóló baloldali Márky-Zay Péter valóság érzékelésével, aki a színművészeti egyetem diákjai által kezdeményezett tüntetés után megosztott fotóhoz azt írta: „Orbán Viktornak annyi év után végre sikerült egyesítenie a magyar nemzetet – csak nem maga mögött, hanem maga ellen.” Hódmezővásárhely baloldali polgármestere mindezt egyetlen, a baloldal által szervezett tüntetés alapján szűrte le.

Az elmúlt hetekben nem ez volt az első valóságtól elrugaszkodott, vagy tényekkel alá nem támasztott kijelentése Márki-Zay Péternek, aki Hódmezővásárhely ügyeit háttérbe szorítva folyamatosan a kormányellenes akciókban vesz részt, a kormány ellen szólal fel, és aktívan részt vett a borsodi időközi választás kampányában is, ahol a rasszista, antiszemita Bíró Lászlót támogatta a győztes Fidesz–KDNP jelöltje, Koncz Zsófia ellen. A választás után a baloldal bukott jelöltje, Bíró László korrupciógyanús ügyében Hadházy Ákos azt állította: bizonyítani tudja, hogy az általa feltárt súlyos korrupcióról tájékoztatta az ellenzéki pártok vezetőit. Ezt erősíti, hogy Márki-Zay Péter elismerte: őt is tájékoztatta Hadházy Ákos az aggodalmairól. Ám Hódmezővásárhely polgármestere a tények ismeretében tovább kampányolt a kétes múltú Bíró László mellett. A baloldali polgármester miközben elhallgatta a baloldali jelölt korrupciógyanús előéletét, a kampányban méltatlan módon többször gyomorforgatóan nyilatkozott meg a fideszes Koncz Zsófiáról, a Facebookon azt mondta: a harmincéves nő a fidelitasos bulik visszatérő partiarca.

Bíró László mellett kampányolva pedig arról beszélt egy szerencsi állampolgárral vitatkozva Márky-Zay Péter egy nappal az időközi voksolás előtt, hogy a Fideszben van a legtöbb meleg politikus, majd a Facebookon tett bejegyzésben még ki is állt emellett a kijelentése mellett.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.