Szigligeten kilencen pályáznak a polgármesteri tisztségre

Egy éven belül már harmadszor kell faluvezetőt választaniuk a balatonszepezdi lakosoknak a hétvégén.

2020. 10. 13. 19:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozgalmas lesz a vasárnapja négy Veszprém megyei településnek. Szigligeten a polgármesteri tisztségére kilencen pályáznak az október 18-i időközi választáson. Mint a képviselő-testülettel együtt július 22-én leköszönt faluvezetőtől, Balassa Balázstól megtudtuk, többen más településről nézték ki maguknak a turisztikai látványosságokban gazdag Szigliget önkormányzati vezetői posztját. Mint elmondta, egy vállalkozó, egy biztonsági őr és egy fővárosi egyetem oktatója is pályázik, ő azonban egyedül Dániel fiát látná szívesen utódjaként. – Ő látott bele leginkább az apja munkájába, ő az, aki folytatni tudná, amit elkezdtem – fogalmazott a váráról híres, mindössze nyolcszáztíz állandó lakosú település vezetője.

Balatonfűzfőn három független polgármesterjelöltre voksolhatnak a kisváros lakói, a hat képviselői helyre 16-an jelentkeztek be.

A 374 lakosú Balatonszepezden egy éven belül már harmadszor kell szavazniuk az arra jogosultaknak, mivel a múlt év októberében jelölt hiányában nem tudtak településvezetőt választani, a megismételt voksoláson hirtelen több mint egy tucat aspiráns jelentkezett a polgármesteri székért. Miután az idén Szepezden is feloszlatta magát a képviselő-testület, ezért új választást kellett kiírni. A jelenlegi polgármesteren kívül még három jelölt pályázik a faluvezetői tisztségre.

A Sümeg közeli Megyeren a megüresedett két képviselői helyre ketten szeretnének bekerülni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.