Szijjártó: Az ellenzék összejátszik a brüsszeli támadókkal

Ha van antidemokratikus, intoleráns, véleményterroron alapuló politikai ideológia ma Európában, akkor az a magukat liberálisnak nevező politikai pártok által működtetett rendszer – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Hír TV Informátor című műsorában, az ellenzéki képviselők Magyarország lejáratásában való aktív részvétele kapcsán. A külügyminiszter szerint főbenjáró bűn, ahogy a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna hazugságokon alapuló támadásokra biztatja saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

Forrás: Hír TV2020. 10. 09. 21:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amiről itt most szó van az nem más, mint a teljes magyar ellenzék újabb őszödi beszéde – így kommentálta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt a videót, ami leleplezi az ellenzéki politikusok brüsszeli bürokratákkal való összejátszását hazánk lejáratása érdekében. A Hír TV Informátor című műsora egy, a Momentum belső köreiből kiszivárgott felvétel alapján ugyanis felfedte, hogy a párt EP-képviselője, Donáth Anna korábbi állításai ellenére mégis együttműködik a hazánkat támadó uniós tisztségviselőkkel.

– Gyakorlatilag kiderült, hogy a magyar ellenzék teljes mértékben tisztába volt azzal, hogy a koronavírus-törvény elleni támadások hazugságokon alapulnak. Tisztában voltak azzal is, hogy ezekkel óriási károkat okozhatnak a magyar embereknek, hiszen a felhatalmazási törvény körüli viták akkor zajlottak, amikor sokszor vérre menő küzdelmet kellett folytatunk lélegeztetőgépekért, maszkokért, az emberek életének, munkahelyének megvédéséért – mondta a Hír TV-nek Szijjártó Péter.

A miniszter szerint azok a magyar ellenzéki képviselők, akik szorgalmazták, inspirálták a Magyarországgal szembeni támadásokat, nem kevesebbet tettek, minthogy az emberek életének, egészségének és munkahelyének megvédéséhez szükséges munkától és erőfeszítésektől vették el az energiát. – Ez szerintem egy nehezen megbocsátható bűn kategóriájába esik – fogalmazott a tárcavezető, aki úgy vélekedett:

minden normális gondolkodású ember gondolatmenetével ellentétes, hogy egy Magyarországon megválasztott EP-képviselő hazugságokon alapuló támadásokra biztatja saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

– A nemzetnek az az érdeke, hogy rendkívüli helyzetben, amikor emberéletek forognak kockán, akkor mindenki egy irányba húzza a szekeret, mindenki segítsen, legyenek félretéve a politikai konfliktusok. Ehhez képest egy ilyen időszakban elárulni a magyar nemzeti érdeket, az szerintem olyan főbenjáró bűn, amelyet követően – hogy is mondjam – a kulturált európai politikusok között nem sok maradása van az ilyen cselekedetet végrehajtóknak – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy az európai bürokratáknak szerinte halványlila gőzük nincs arról, hogy mit beszélnek, amikor azt emlegetik, hogy Magyarországon nincs demokrácia. – 2018-ban az emberek nyolcévnyi világos kormányzati irány folytatásához adtak felhatalmazást. A kormány nem lottón nyerte, hogy kormányozhat – jelentette ki Szijjártó Péter, emlékeztetve arra, hogy a történelem során eddig mindig baj volt abból, ha kívülről akarták megmondani, hogy nekünk mi a jó.

– Ha van antidemokratikus, intoleráns, véleményterroron alapuló politikai ideológia ma Európában, akkor az a magukat liberálisnak nevező politikai pártok által működtetett rendszer – állapította meg a miniszter. Hozzátette: Věra Jourovának is le kellene mondania, hiszen az unió egyik tagországában élő emberekről alkotott teljesen megalázó, hazugságon alapuló véleményt, amihez nincs joga.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.