Bakondi György: Idén eddig 34 ezer határsértőt fogtak el

A szakértő szerint virágzik az embercsempészet, és nem csökken az illegális bevándorlók tömege.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 18. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Idén eddig mintegy 34 ezer határsértőt fogtak el, vagyis több mint kétszer annyit, mint tavaly – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Bakondi György arról is beszélt, hogy a határsértők mellett a hatóságok 365 embercsempész ellen is büntetőeljárást indítottak, ami meghaladja az utóbbi három év összesített adatait.

– Ez azt jelzi, hogy ez az üzletág továbbra is fellendülőben van, a szervezett bűnözés ezt uralja, és gyakran külföldi embercsempészekről van szó – fogalmazott a biztonságpolitikai szakember, és hozzáfűzte, hogy az embercsempészek általában az osztrák vagy a szlovák határra viszik a migránsokat. Bakondi György hangsúlyozta, hogy

a hazánk területére bejutni szándékozók tömege nem csökkent,

és főként a Görögországon, illetve Szerbián át érkező migránsok próbálkoznak.

– Az illegális migráció 2015 óta nyomasztja az európai embereket, és okoz súlyos köztörvényes és terrorista jellegű cselekményeket, veszélyezteti a közegészségügyet – mondta a főtanácsadó, aki szerint mind a három nagy migrációs útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma: jelentős az aktivitás a balkáni mellett a spanyol és az olasz útvonalon is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.